Finns det några tips för att hantera barn ljuger?

Barn lögn av flera skäl, vare sig det beror på att de är rädda för att säga sanningen, eller de helt enkelt inte vill bli straffade. Dina barn ljuger inte göra dem illa, eller menar de har beteendeproblem. Det gör dem bara kids. Hur du hanterar barn som ligger kommer att avgöra om problemet kvarstår. När barnen är riktigt unga, förstår inte skillnaden mellan att tala sanning och berätta en lögn. Som förälder är det ditt ansvar att lära honom detta. Barn lär sig när man fånga dem berätta en lögn. Framhålla för ditt barn att han sa bara en lögn och att det är fel att göra det. Var konsekvent och över tiden, kommer ditt barn att lära sig.

Förskolebarn tenderar att tänja på sanningen bortom all verklighet. De är inte avsiktligt ljuger, de bara inte kan skilja mellan sanning och fantasi. När ditt barn gör upp historier, såsom "Draken i mitt rum bröt lampan" påpeka för henne att hon skall berätta en historia. Förklara för henne att även om det är en intressant historia, är det inte sant. någonstans runt skolåldern blir barnen liggande avsiktliga. Detta är vanligtvis att komma ur straffas för något de gjorde fel, t. ex. stjäl en leksak eller träffa en vän. Sätt dig ner med ditt barn och tala om för honom att det han gjorde var fel. Förklara för honom varför talar sanning är viktig. I denna ålder, att straffa honom för att ljuga är lämpligt, eftersom han är i stånd att skilja mellan rätt och fel.

Kids ljuga kan också vara resultatet av att vara rädd för att göra något fel. Om ditt barn av misstag bröt ett fönster, kan hon förneka att han gjort det. Detta skulle vara ett bra tillfälle att förklara att du är mer upprörd med henne liggande än du är med fönstret bryts. Fönstret bryts var en olycka, men lögnen var avsiktlig. Sanningen är värderas mer än straffar problemet.

Kids liggande är ibland en imitation av vuxnas beteende. När en vuxen talar om en "vit lögn, få" barn förvirrad. De blir tillsagda att inte ljuga, men de blir vittnen dig att ljuga för någon annan. Vita lögner, som säger att du inte är hemma för att undvika att ta ett samtal, inte kan verka som en stor sak för dig. Till ditt barn, är det dock ett tecken på att det är okej att ljuga för att få ut någonting du inte vill.

När det gäller barn ljuger, är konsekvent nyckeln till att hantera dem effektivt. Låt ditt barn vet vad som förväntas, och föregå med gott exempel. Disciplin dina äldre barn när de ljuga och belöna dem när de berättar sanningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.