Vilka olika typer av kommersiella Lekplatsutrustning?

värld kommersiella lekredskap har vuxit enormt under de senaste tio åren. Borta är de dagar av lekplatser med en eller två bilder, något att snurra på och en enkel djungel gym. Modern kommersiell lekredskap är gjorda av en svindlande mängd material, finns i hundratals färger och former, och ger varje slags stimulans kan tänka sig. En kommersiell lekplats börjar med strukturen i marken. Klassiskt, var ämnen som används som flis eller kompost för att ge en något mjuklandning för barn. Dessa material kan klippa och trycka ut dock, och kan innehålla glasbitar. Många moderna lekplatser använder nu mjuka syntetmaterial såsom PermaLife som bas. Med dessa gummerade våningar, kan barn faller utan risk för repor eller blåmärken.

De flesta kommersiella lekredskap var en gång gjort av antingen metall eller trä, är plast blir allt vanligare i modern lekplats. Inte bara plast mjukare, vilket resulterar i färre skador, men också möjliggöra för enklare installation och finns i ett brett sortiment av färger. Kommersiella lekplatser kan nu fängsla barns visuella känsla som de ger fysisk underhållning.

Commercial lekredskap kan delas in i fem huvudtyper: glidande, spinning, balansering, hängande och klättrande.

Objektglas kan täckas eller upptäcktes, tillverkade av stål eller plast, ojämn eller slät, böjda eller raka, och med eller utan ett hopp i slutet. De sträcker sig från korta fyra fot (1,2 m) till hög tolv fot (3,6) modeller, och kan vara fristående med en stege eller ansluten till en större spela struktur. När tänker de flesta på spinning kommersiella lekredskap, tror att de i det klassiska rondellen, en stor metall skiva barn kan sitta på medan det snurrade. En modernare variant av spinning leksaken har en rak stav med en kurva upptill och en liten stående plattform i botten, genom att stå på perrongen, börjar själv spinning, och genom att dra en tyngdpunkt i, kan snabbare uppnås än med den klassiska rondellen. Eftersom fler och fler kommersiella lekplatser bort äldre rondeller på grund av säkerhetsskäl, dessa moderna spinning leksaker ersätter dem.

Balans balkar, logga rullar och språngbrädor är bara några av de många bitar av kommersiell lekredskap som stöd i utvecklingen av en god balans förnuft. Dessa erbjuder bra marknära aktiviteter för en lekplats och samtidigt bidra till att bygga viktiga fingerfärdighet färdigheter.

För hängande verksamhet, ett antal delar av kommersiella lekredskap finns. Från traditionella apa barer, på rullande barer, till konstiga former och vändningar, att hänga trapetser, det finns tillräckligt många valmöjligheter att ifrågasätta en mängd olika åldrar och kompetensnivåer.

Klättring verksamhet är en av de nyare områdena kommersiell lekplatsutrustning. Dessa kommer i en av tre utföranden: en stor platt plan med bubblor att hålla på och klättra, liknar en klättervägg, last nät konfigurationer, eller gitter bar besläktad med vinklade apa barer.

Ett relativt nytt område för innovation i kommersiella lekredskap är fokus på aktivitet paneler, såsom alfabet brädor, stora speglar, eller spinning block med bilder och ord. Med mer developmental psykologer som tas ombord för de stora skaparna av kommersiella lekredskap, är det troligt att nya och spännande delar av lekredskap kommer att fortsätta att dyka upp under de kommande åren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.