Vilka är för-och nackdelar med att kräva School Uniforms?

Även skoluniformer har framgångsrikt genomförts av privata och trångsynta skolor i årtionden, har offentliga skolsystem hade som bekant olika resultat genomför program skoluniform i stor skala. Ibland Skoladministratörer är framgångsrika i sin strävan efter ett restriktivt men fungerande klädsel, men vid andra tillfällen de ställs inför en högljudd opposition bestående av föräldrar och elever som inte stöder sådana institutionella begränsningar. Det finns ett antal för-och nackdelar om kravet på skoluniformer, även om det slutliga beslutet att genomföra ett sådant program är i allmänhet kvar på högre systemnivå skolan administratörer.

En pro för skoluniformer är instillation av en känsla av mening. När en enskild elev dons en skoluniform, känner han eller hon ofta en starkare känsla av enhet med andra klasskamrater. Skoluniformer ger en känsla av identitet med något större än individen. Att bära skoluniform ger studenterna möjlighet att utveckla en starkare arbetsmoral, eftersom de är mer medvetna om de roller de förväntas spela samtidigt i uniform. Den con detta målmedvetet enhetlighet är rädslan för en meningslös överensstämmelse. Studenter, särskilt ungdomar, är ofta mycket medveten om kraften i uniformer i den "verkliga världen". Även uniformer kan skapa en positiv känsla av enighet, kan de innebär också offer för individualitet till en grupp mentalitet. Kravet på skoluniformer kan göra att vissa elever känner sig förtryckta eller mindre respekterade som individer. Vissa mycket känsliga elever kan känna sig mer av en frestelse att hoppa av skolan helt och hållet snarare än samtycka till en till synes meningslös överensstämmelse.

Annat pro för skoluniformer är social utjämning. När sociala spelregler blir jämnare, fördelar den pedagogiska miljön ofta också. Genomförandet av skoluniformer försäkrar att de rikaste student och fattigaste studenten i ett klassrum är på ett sätt lika villkor. Standardiserade skoluniformer motverka social utfrysning grundas på en studerandes sätt att klä sig. Studenter från lägre ekonomisk bakgrund möjligen skulle möta mycket mindre retsam från mer välbärgade studenter om skoluniformer krävdes. Den con genomföra skoluniformer som social equalizer är den typ av studenter, särskilt ungdomar. Även om mode spelregler var förstörda genom politik skoluniform, skulle det inte någon patentlösning på alla sociala problem en student kan möta. Studenter kan fortfarande bilda kretsar och sociala grupper som baseras på andra faktorer än uniformer. Förekomsten av mobbning och social utfrysning inte nödvändigtvis skulle minska kraftigt genom genomförandet av skoluniformer ensam.

skoluniformer skulle definitivt vara ett ekonomiskt pro för föräldrar, eftersom de inte skulle vara tvungen att köpa trendiga eller dyr kläder för sina barns utbildningsbehov. Skolor som genomför politiken skoluniform ger ofta kuponger för att köpa minst två kompletta skoluniformer. Det tidskrävande beslut jämfört med vad ett barn ska bära till skolan varje morgon skulle vara praktiskt taget elimineras av genomförandet av skoluniformer. Enskilda delar av en typisk skoluniform kan vara mycket billigare att köpa eller byta än det exklusiva mode favoriseras av många barn i skolåldern.

För vissa familjer kan dock en erforderlig skoluniform skapa en del svårigheter. Två skoluniformer måste bäras fem dagar i veckan, vilket betyder att de måste tvättas oftare än vanliga kläder som bärs utanför skolan. Vissa familjer utan tvättmöjligheter i sina hem kanske inte har möjlighet att göra ytterligare resor till en kommersiell tvättstugan eller att den finansiella förmågan att reparera eller ersätta skadade eller illasittande enhetlig komponenter. Vissa elever har ofta inget annat val än att bära en mindre än oförstörda skoluniform, vilket kan föranleda mycket social utfrysning skoluniformer syftade till synes för att förhindra.

På papperet låter kravet på skoluniformer mycket lovande. I verkligheten har resultaten varit blandade avgjort. Vissa offentliga skolsystem har märkt stora förbättringar sedan genomföra ett program skoluniform, medan andra har upptäckt att verkställigheten av politiken mycket kan vara en utmaning på lång sikt. Stället för att kräva skoluniform, är några skolsystem överväga andra alternativ, såsom samkönade klassrum och "klass-mindre klasser där eleverna uppmuntras att lära i sin egen takt i stället för automatisk befordran till högre betyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.