Varifrån kommer praxis att önska på en fallande stjärna Come From?

flesta barn är bekanta med vidskepelse som en önskan gjort en fallande stjärna kommer att besannas. Även om ingen vet exakt var eller när det tradition att önska på en fallande stjärna uppstod, är det utan tvekan kopplat till skönhet och relativa sällsynthet stjärnskott och mänsklighetens eviga fascination över himlen. Stjärnor har förknippats sedan urminnes tider med gudomlig makt, och ännu i dag, en del människor förknippar stjärnskott med änglar, som så önskar på en stjärna kan uppfattas erbjuda en bön.

Shooting stars är faktiskt inte stjärnor alls, men meteorer . En meteor är det glödande spår som visas i himlen när en meteoroid , en bit skräp i rymden, in i jordens atmosfär. De flesta meteoriter som kommer nära jorden brinna upp innan de når planetens yta, så stjärnfall är ofta alla människor ser på en meteoroid. Meteorer verkar det mänskliga ögat som glödande ljus av samma storlek och färg till stjärnor, så att de fantasifulla eller insatt tänker på dem som faller eller stjärnfall är helt naturligt. p

stjärnfall kan anses tur och ideal att vilja eftersom de är relativt ovanligt att se, särskilt i moderna städer med betydande ljusföroreningar, och eftersom de kommer och går så snabbt. Wishing på stjärnfall är faktiskt något av en utmaning, eftersom de försvinner nästan så fort man ser dem. Därför är det svårt att motbevisa påståendet att vilja görs på stjärnfall besannats.

En välkänd amerikansk BARNKAMMARRIM, "Star Light Star Bright," hänvisar till traditionen att önska på stjärnor, men stjärnan i dikten är "första stjärna jag se i kväll" snarare än en fallande stjärna. "Star Light," Star Bright tros från slutet 19th century, och även om det är okänt om eller inte brukligt att önska på stjärnorna till före dikten, verkar det troligt att människor har önskar på dessa hisnande, mystiska himlakroppar sedan långt före historisk tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.