Varför kasta bruden buketten på bröllopet?

hela Europa och Nordamerika, det är tradition att bruden kasta sin bukett i receptionen och för alla ensamstående kvinnor närvarande att tävla i att fånga den. Kvinnan som fångar buketten sägs vara den nästa som kommer att gifta sig. Men hur började det här anpassade sitt ursprung? I det medeltida Europa, en brud normalt inte räkna med att bära hennes brudklänning igen, och klänningen ansågs lycka för andra kvinnor, en typ av fertilitet charm. Efter bröllopet, jagade ensamstående kvinnor bruden och rev bitar av henne klänningen, lämnade henne i spillror. Under årens lopp blev bröllopsklänningar dyrare och det blev en tradition för kvinnor att hålla dem, antingen som ett minne eller överföras till en dotter på hennes bröllopsdag.

För att hindra gäster från att riva bröllopsklänningen, började brudar kasta andra föremål som en distraktion, varav en var strumpeband. Senare blev bukett mest traditionellt kastas objekt. Den brudbukett är särskilt lämpad för denna användning, som blommor symboliserar fertilitet, och så ömtåliga objekt, de är inte något bruden skulle vilja behålla. Buketten är också en säkrare post för att kasta än strumpeband, som ostyrig och otålig bröllopsgäster kände ibland att försöka ta strumpeband från bruden medan hon fortfarande använder det.

Vissa moderna brudar och brudgummar gillar inte traditionen att kasta buketten och antingen ändra eller avskaffa den helt. Gungade buketten kan vara obekväma för ogifta kvinnliga gäster som inte vill gifta sig eller som känner sig ut på plats av anpassade. Också att konkurrens fånga buketten kan bli en våldsam panikartad flykt. Några brudar skede händelse så att deras HOVFRÖKEN eller en vän som är engagerad fångar buketten. Andra väljer att ge en liten bukett till var och en av sina tärnor, eller att ge varje kvinna i receptionen en blomma från brudbukett.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.