Varför får vissa människor har svårt Visar Affection?

Det finns många teorier om varför människor har svårt att visa tillgivenhet, och även kulturella studier av hur olika grupper visa tillgivenhet. Medicinska forskare kan koncentrera sig på särskilda grupper som har en utomordentligt svår tid med alla yttringar av kärlek, till exempel autistiska barn eller barn och vuxna med olika grader av autism baserade störningar. Ett stort problem med de flesta av dessa studier och teorier är att ömhet i sig är en svår sak att definiera.

Är tillgivenhet låsning på en make eller maka med en stor slarvig kyss, krama dina barn och tala om för dina föräldrar att du älskar dem? Är kärlek att komma ihåg födelsedagar, plocka ut genomtänkta presenter, verkligen lyssna till en annan person, eller klappa hunden på huvudet? Våra olika definitioner av vad som är tillgiven beteende kan göra en stor utmaning att förklara varför vissa människor har svårt att visa tillgivenhet, vad som verkar vara problem att en person kan verka som en rimlig nivå av kärlek till en annan person. Vid tillämpningen av denna artikel, låt oss betrakta tillgivenhet som små eller stora fysiska gester att uttrycka känslor, en kram, smeka, kyss, en klapp på axeln, et cetera.

Några teorier tyder på att sådana gester tillgivenhet ofta avgörs av vår grad av nurturance som barn. I familjer eller kulturer där ömhet är vanligt, kommer folk att oftare visa tillgivenhet. Andra föreslår också en skillnad mellan könen, särskilt i många västerländska kulturer, mellan att visa kärlek till pojkar och flickor. Flickor kan få mer kärlek än pojkar, särskilt när de är känslomässigt bedrövad. Pojkar, omväxlande, kan få veta när de söker kärlek, som när de är skadade, att skärpa upp. Även om vi tror att vi har en byggnad dessa skillnader mellan könen, bevis på motsatsen finns i en mängd olika studier, har vi ännu hårdare på pojkar. Detta kan fråga en hel del när pojkar och flickor växa upp, eftersom flickor kommer att förvänta sig en högre grad av tillgivenhet än pojkar, som har närt ge mindre. Kvinnor kommer att hävda att deras män har problem att visa tillgivenhet, och män kan faktiskt klagar över att deras fruar visa för mycket. Studier på lesbisk och homosexuella par inkluderar vissa intressanta visar på tillgiven beteenden för homosexuella par. Genom att i stort, lesbisk par tenderar att ge och visa mer känslor än vad homosexuella par män, som kan argumentera att män har lärt sig att vara mindre tillgiven. Det finns förvisso undantag och många underbart tillgiven män, och mindre tillgiven honor. Det finns andra anledningar till att människor kan ha svårt att visa tillgivenhet. Människor som har upplevt sexuella eller fysiska övergrepp kan ha mycket svårt att få eller ge kärlek, även mycket enkla saker som en smekning eller kram. För dessa människor har att röra sig bli en kränkning av själv, och de inte vill ta emot beröring, eller ge den och eventuellt betraktas som missbrukare också.

Enklare är vissa barn bara mindre anpassat till tillgivenhet än andra. Föräldrar kan älska sina barn men har svårt att visa kärlek till varandra eller till barn. Detta betyder inte att dessa föräldrar älskar sina barn mindre, det innebär helt enkelt att fysisk kärlek uttrycks sällan i ett hem. Generellt vad du visas som barn tenderar att ha en inverkan på vuxnas beteende, de gamla vårda argument, och säkert skillnaderna i kulturell syn på kärlek spelar in.

Med så mycket i dag som visas för har en genetisk grund, många frågan om problem med att visa tillgivenhet kan finnas i generna. Forskning om autism, men genetiska grunden för detta tillstånd inte klart har fastställts, visar tydligt att många av dessa barn är helt avskurna i sin förmåga att visa ömhet. Vissa ta steget och säga att vissa människor helt enkelt får "Wired" vara mindre tillgivna än andra. Starka kulturella föreskrifter om uppvisningar av tillgivenhet och vårdar kan tendera att få fram vad som redan är genetiskt förutbestämt. Även den mest kärleksfulla föräldrar, inte kan producera de mest kärleksfulla barn om det finns en genetisk faktor som avgör en lägre grad av tillgivenhet.

Kan du ordna ett sådant problem? Det finns säkert många mentala vårdpersonal och äktenskap och rådgivare familj som tror att ni kan, då villkoret inte är medicinskt. Folk kanske kan lära sig att visa ömhet, men till en början kan verka onaturligt eller påtvingat. För dem med problem som visar kärlek, särskilt när detta blir ett problem i par relationer eller för barnen, kan det vara värt att ta sig igenom denna besvärlig fas för att förbättra förbindelserna. Detta kan vara mycket sant när andra parter i relationen är missnöjda med nivån på kärlek de får.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.