Varför är vissa lärare förbjudet Betygskriterier i rött bläck?

I vissa skoldistrikt, är lärare uppmanas att avstå från en klassificering i rött bläck på grund av oro att färgen kan uppfattas som negativt, intensiv, eller stressande. Många kampanjer för att hitta rött bläck från undersökningar och avhandlingar har letts av föräldrar, som en reaktion på den oro som rörs upp av publiceringen av papper utforska människors reaktioner på färger som rött. Andra har inletts av administratörer som vill att skolan är så barnvänlig som möjligt.

Betygskriterier i rött bläck är en gammal och häfdvunna tradition. Åtminstone sedan 1700-talet, har den röda färgen använts för att markera korrigeringar på akademiska uppsatser, främst eftersom den sticker ut så långt från den klassiska svart eller blått bläck för att skriva. Kommentarer och märkning ledare i rött visar upp mycket bestämt emot en mängd olika bakgrunder också, vilket innebär att de kommer att bli lätt att se och adress. En del människor anser att klassificeringen i rött bläck innebär en mycket negativitet. Hand, gradering i rött bläck upplevs som stressande, ofta av precis samma anledning som gör rött bläck en stor märkning färg: eftersom bläcket verkar skrika. Rött är också ett mycket emotionellt laddad färg i många kulturer, och i vissa studier har det visat sig höja nivåerna av stress, spänning, eller känslomässig intensitet. När lärare ombeds att inte betyg i rött bläck, är dessa studier ofta nämns med handläggare och föräldrar som tyder på att höga stressnivåer kan hindra lärande. Rött bläck verkar också höja självmedvetandet, och vissa människor anser att det skulle bidra till dålig självkänsla, särskilt när det gäller studenter som kämpar i skolan. Eftersom rött bläck är så djärv och distinkt, när en elev får ett papper täckt med röd bläck, hans eller hennes klasskamrater lätt kan se det, och detta kan utlösa hånfulla kommentarer eller skämt som skulle göra den studerande känner sig dålig, vilket ökar oron akademisk prestanda. I stället för klassificering i rött bläck, vissa lärare väljer lila, vilket kan ses som en mer positiv, neutral färg. Vissa lärare vända sig till grönt eller hot pink också, förlita sig på dessa färger för att stå ut från papperet utan att framstå som så aggressiv.

En del lärare och administratörer anser att striden om klassificering i rött bläck är lite överdrivet, hävdar att rött bläck är mest lämplig för märkning rättelser och kommentarer och tyder på att stress har alltid varit en del av den akademiska erfarenheter. Samtidigt finns det lärare som ifrågasätter den praxis som lärare redigering en elevs arbete helt. Dessa folk hävdar att det inte är rött bläck så mycket som den bristande respekten för anteckningar på en studerandes hårt arbete som är problematisk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.