Vad kan jag göra barn skall veta innan du börjar Kindergarten?

När föräldrar förbereder sina barn för att starta förskola, finns det många saker som skolan vill barnen veta innan de börjar. Beroende på vilken del av världen där barn börjar dagis, måste de vara omkring fem eller sex år gammal. Olika länder har olika förutsättningar för ett barn in i skolan, så det är viktigt för föräldrar att kontrollera med sina barns skola på en särskild lista över krav för att starta förskola.

Även skolor skiljer sig världen över, granska de gemensamma kunskaper som krävs före start av förskola kommer att ge föräldrar en bra start off point. Children in pre dagis behöver akademiska färdigheter i läsning, skrivning och matematik. De bör dessutom känna till några poster om säkerhet, hälsa och näring, ansvar och social kompetens.

Barn börjar dagis behöver inte fullständigt lära sig läsa, men de bör ha en bra start. De bör känna till ett flertal böcker och berättelser, vet alfabetet och vara medveten om den riktning som ord läses på en sida. Barn ska också kunna tala i fem eller sex meningar ord, berätta, ställa frågor och de bör kunna läsa sitt eget namn innan skolan. När det gäller skriftliga färdigheter bör barn vet hur man korrekt att hålla en krita, blyerts eller markör. Förutom att kunna skriva sitt eget namn, bör de kunna dra enkla att känna igen bilder av människor, platser och saker. Barn ska också känna till grundfärgerna när de ritar. Eftersom ritning sammanfaller med att skriva, ett barn lär sig att korrekt använda sax och lim eller klistra också nödvändigt. Den matematiska färdigheter som krävs för barn före start av förskola består av lärande nummer 1 till 10 eller 1 till 20 och förstå hur de fungerar. Till exempel är ett finger 1 och två fingrar 2. Barnen kommer in i skolan bör också känna till grundformer och förstå begreppen mindre och mer.

För säkerhets skull så krävs i många skolor att barnen kommer in kindergarten vet deras fullständiga namn, adress, telefonnummer, föräldrarnas eller vårdnadshavare namn och arbetsplats samt placeringen av skolan genom att antingen gå eller köra bil. Barnen börjar dagis bör också veta var deras busshållplats är och hur man ska korsa gatan och tittar åt båda hållen. Den viktigaste säkerhet posten att barn bör lära sig innan de börjar skolan är hur man kontaktar en trygg vuxen när det är en nödsituation.

Andra viktiga färdigheter för barn att veta innan du börjar dagis har anknytning till hälsa och nutrition. Barn ska känna att tvätta händerna före och efter varje måltid och för att täcka sina munnen när de nyser eller hostar. Pre-kindergartners bör också kunna välja hälsosam mat från baslivsmedlet grupper.

Förutsättningar för kindergartners som en bonus har att göra med ansvar och socialisering. Det gör livet mycket lättare för lärare och andra vuxna under hela dagen, om barn som börjar dagis kan klä sig och klä av sig utan hjälp, knyta sina egna skor och sätta på skor. Barn ska kunna dela och spela bra med andra barn i deras åldersgrupp och framför allt, följa regler och anvisningar som ges av en vuxen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.