Vad bör barnen vet om Polite Gift Reception?

undervisa barnen om artigt emot gåvor är viktigt under de första åren i livet. Det är särskilt värdefullt att öva artigt mottagande av gåvor, så att barnen är väl genomtänkta innan liv och rörelse i en semester eller födelsedag. Mycket små barn skrika ofta ut saker som "jag redan har en!" Eller "Jag hatar det!" Detta kan orsaka obehag för alla, eller åtminstone lite fnissande. Som barn ålder, de flesta vänner och släktingar förväntar sig att barnen kommer att förbättras i artigt emot gåvor.

Vid tiden barnen talar, kan det vara ganska enkelt att visa dem att det finns flera sätt att artigt emot gåvor, särskilt om gåvan inte är exakt vad barnet hade i åtanke. Vissa människor rekommenderar att skicka en gåva lista till vänner och familj.

Men många etikett experter tror att detta är oförskämd, och avskräcker artigt emot gåvor som inte fanns med på en lista. Det är ett krav för vissa gåvor snarare än att låta anhöriga att välja inom sina medel. Det går bra att lämna en lista på begäran, men då barnen har förväntningar om vad de får, och det är en väg mot oförskämdhet. Det är uppenbart att barn som inte får vad han förväntar sig kan svara på oförskämt sätt utan undervisning. Sålunda är det första regeln om artigt emot gåvor är att de inte kan förväntas. Gåvor är ett sätt att visa att någon bryr sig om barnet. Förväntan av gåvor kan snabbt bli en efterfrågan på presenter, som inte är artiga. I nästa regel som hjälper barn praktiken artigt emot gåvor är att engagera barn tidigt att ge sina gåvor. Få dem handla eller göra objekt att ge till vänner och familjemedlemmar. Barn kan snart bli väldigt spännande att förutse hur någon kommer att få en gåva. Det kan hjälpa för barnen att förstå, särskilt om oförskämdhet har förekommit tidigare, hur de skulle kännas om någon inte fick en gåva på ett trevligt sätt. Det rätta svaret på någon gåva är en snabb "Tack. " Detta kan läras ut till de yngsta av barnen. Även om gåvan är inte vad som var förväntat. De flesta barn som är fem eller sex kan dessutom lägga till något trevligt om det närvarande. Till exempel fick en bok man redan äger och älskar skulle kunna uppmuntra till påståendet: "Jag älskar den här boken!" Detta är en sann berättelse, alltså inte uppmuntra barnet att ljuga, och främjar artigt mottagande av gåvor. Ett barn, som blir kläder, får skrynkla upp sin näsa i en sådan gåva. Men en ny skjorta, nya strumpor, pyjamas eller sannolikt kommer att vara användbara. Artigt emot gåvor som dessa kan innehålla tack och ett uttalande som "Jag är säker på att jag kommer att använda detta mycket. " Eller "Wow, kommer dessa att hålla mig varm. "

artigt emot gåvor verkligen kräver praktiken eftersom barn inte VRÄKA ut saker. Men om barnen vet att gåvor kommer från hjärtat, att folk vill ha sin uppskattade gåvor, och att det är viktigt att den som ger gåvan må bra om sina val, kan det bidra till att förbättra artigt mottagande av gåvor. Rollspel kan ofta vara ett roligt sätt att leverera denna information utan att den blir en föreläsning. I själva verket, som ordspråket säger, gör "övning färdighet. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.