Vad är snus?

Snus är finmalen tobak som, när det i torr form, är snusas i näsan. Det är mer populär i de europeiska länderna än i USA. Snus finns även i våt form. Vått snus, som ibland kallas snus, gnids inuti munnen istället. Detta skiljer sig från tuggtobak, som faktiskt är chomped på en mycket längre tid.

Även torrt snus har visat att eventuellt minska allergier, har den fortfarande innehåller cancerframkallande ämnen och människor som använder det kan att öka deras chanser att utveckla muntliga former av cancer. Vått snus har en minskad risk för cancerframkallande ämnen jämfört med röktobak, men det finns fortfarande risker.

Vått snus, som kallas snus av svenskarna är mycket populär och används av cirka 30% av manliga befolkningen i landet. Snus är beredd något annorlunda än torr snus och andra våta varianter snus. Det är ånga cured istället för att eldtorkad som leder till minskade några av dess cancerframkallande. Men det minskar inte alla cancerframkallande och kan därför inte anses vara helt säker. Snusanvändning är säkrare än rökning och tuggtobak, och ger ungefär samma nytta av drogen nikotin.

Oavsett om rökning, snus eller snus eller tuggtobak, är en fortfarande använder nikotin-en beroendeframkallande och potentiellt skadligt ämne. Nikotin har visat sig ha dramatiska effekter på matsmältningen, och kan kopplas till bukspottkörteln sjukdom. Vissa människor Övergången från rökning till att använda snus eller snus att bryta nikotin missbruk. I dessa fall kan vara ganska fördelaktigt.

Snus blev snabbt en populär form av tobak i Europa, men har alltid varit mindre utbredda i USA, där tuggtobak är mer populärt när det gäller rökfri tobakssort. I början av tobak import i England, människor som inte använder snus blev förvånade av pulveriserat näsan effekten av dem som sniffade snus. Amerikanerna också brukade söka spittoons och fann dem allmänt tillgängliga i Europa.

Eftersom det kan vara något mindre skadliga effekter av snus, flera amerikanska tobakstillverkare planerar att Ge den en provtur i USA. Camel ® har gjort snus tillgängliga för människor i Oregon och i Texas sedan sommaren 2006. Det återstår att se om snus eller snus i slutändan kan komma att ersätta cigarettrökning. Det kvarstår också tveksamt om ersätter en form av nikotin för en annan är till gagn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.