Vad är skillnaden mellan en förskola och förskola?

förskola och förskola båda ger utmärkta möjligheter för barn fem år och yngre att få ett försprång på förväntningar dagis och därefter. Även om varken krävs enligt lag, barnen som går i förskola och förskola eller bara en av de två har en mycket bättre chans att inte behöva upprepa dagis-en tendens som blir normen för tusentals barn landet varje år. För föräldrar är det viktigt att förstå skillnaderna mellan de två miljöerna. Det är också viktigt att noggrant kontrollera att eventuella förskolor och förskolor ha rätt referenser och följ adekvata riktlinjer.

Förskola är främst ett daghem anläggning med några viktiga inslag. I USA, förskolor skillnad från dagis, måste vara registrerade och kontrollerade av byrån för standardisering inom utbildning och föräldrar kan förvänta sig att de flesta av personalen kommer att utbildas och certifieras inom barnomsorgen. Flesta privata anläggningar kommer att ge åldersanpassad pedagogisk komponenter och föräldrar kan nu hitta många offentliga program följa efter.

förskolor normalt acceptera registrering för barn så unga som sex veckor med barn upp till fyra eller fem år. De accepterade åldrar i förskolan kommer ofta varierar beroende på den fysiska utformningen av skolbyggnaden. Förskolorna tillräckligt stora för att ge en etablerad babyenheten separat från en enhet för äldre barn kommer, naturligtvis, kunna acceptera en bredare åldersgrupp samt ger en förskola-stil läroplanen.

förskolor kan vara offentliga eller privata, och kan drivas av staten, det lokala samhället, den lokala kyrkan, ett företag som arbetsgivare, eller ett företag-vinstdrivande företag. Liksom barnomsorg, de tider vård på förskolor tenderar att börja tidigt och sluta sent för att anpassa tidtabeller för upptagna föräldrar. I USA får tillstånd att köra program hålla öppet så sent som 8:00 så att mammor och pappor tid tenderar att viktiga frågor efter arbetsdagen. Förskolorna ger vanligen hela dagar för barnen på ett planerat sätt. Detta skulle inkludera måltider, mellanmål, externa aktiviteter, konst och hantverk, och tupplur tid.

Förskolan, som namnet antyder, är en utbildningsmiljö för barn som är för gamla eller avancerad för förskola ännu för unga att anmäla dig till dagis. I USA kommer berättigade förskolor vara registrerad hos byrån för standardisering inom utbildning och bör följa en bestämd nationell läroplan som syftar till att lära barnen de grundläggande färdigheter som krävs för dagis. Helst en förskola kommer att ge den typ av verksamhet och lektioner att stärka och utveckla barnets förmåga att bli framgångsrika på nästa nivå. Detta innebär att förbereda barnen för akademisk beredskap genom att lära bokstäver, siffror och figurer, och utforma åldersanpassad sociala aktiviteter som stimulerar självkänsla och främja den sociala och känslomässiga mognad.

privatägda anläggningar kommer ofta erbjuda förskola och förskola i samma byggnad. Även om detta är säkert praktiskt för föräldrar, är det ofta dyrt och många faciliteter bära långa väntelistor. Många av de större förskolorna kommer att acceptera barn upp tills de måste registrera sig på dagis och även om de inte officiellt har bedömt vara certifierad förskola, finns det samma strukturerade läroplan. Dessa anläggningar erbjuder längre vård timmar och normalt kostar mindre än en separat förskola program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.