Vad är skillnaden mellan en ateist och agnostiker?

Den primära skillnaden mellan en ateist och agnostiker är att ateisten inte tror på Gud eller gudar existerar medan agnostiker är inte säker på båda hållen eftersom existensen av Gud eller gudar, säger de, inte kan bevisas. Den ateist kan vara en svag ateist eller stark ateist. Den svaga ateist kan säga, "Jag är inte säker på om gudar existera så jag dyrkar inte någon. "Den starka ateist kommenterar:" Det finns ingen Gud eller gudar. " Vissa personer använder termer av ateist eller agnostiker omväxlande. Hur stor är skillnaden egentligen mellan en svag ateist och agnostiker? Faktiskt finns en viss skillnad. Den ateist, vare sig svag eller stark, är inte på jakt efter andlig mening genom finna bevis för en gud. Det agnostiker kan å andra sidan, att leta efter bevis, eller kan vara öppet för korrektur eller folk tro använda för att definiera Gud. Den agnostiker inte nödvändigtvis utesluter att tron skulle komma till honom eller henne någon gång i framtiden.

Ateisten å andra sidan helt rabatter konceptet att omvandlas till en tro på Gud. Även om ateisten är svag, han eller hon inte väljer någonsin att dyrka någon slags gud. Detta betyder inte att alla ateister kommer att stanna ateister för livet, men många gör. Ett av de viktigaste argumenten för ateism är att Gud omöjligen kan existera. Hur kan en allsmäktig att tillåta det onda sker på jorden, såsom folkmord? Varför skulle en allsmäktig att ignorera de många rop på hjälp han eller hon hör från de troende?

De flesta människor som tror på Gud hävdar att bad inte innebär ett garanterat ett svar på sina böner. Vidare Guds vägar är mystiska och ovanför förståelsen för människor, vilket vi inte helt kan förstå varför Gud skulle anta en laissez-faire-politik i världen. Den agnostiker kan ställa samma frågor som ateist, men kan ibland utvärdera den mystiska sätt på vilka en gud eller gudar kan flytta. Den agnostiker kan också ha en trevande tro på en intelligent närvaro, men tror religioner fastna i doktrin och har misslyckats med att tydligt definiera en sådan närvaro. Ett uttalande från en agnostiker igen kan vara "Ibland tror jag att det kanske finns något där ute, men jag är inte säker på vad det är. "

Den viktigaste Skillnaderna mellan en ateist och agnostiker gäller öppenhet mot frågan om huruvida Gud existerar. Den agnostiker söker efter bevis, eller en transformerande upplevelse av tro. Den ateist, å andra sidan vägrar att hedra någon gud, antingen därför att han eller hon tror ingen Gud existerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.