Vad är skillnaden mellan den Mob och maffian?

befattningsbeskrivningar mellan Mob och maffian kan variera, men tyvärr för pall duvor, squealers och andra avhoppare, resultaten är oftast desamma. I ordets vidaste bemärkelse termer kan maffian säkert kunna beskrivas som en pöbel, men Mob är inte alltid förenad med den verkliga maffian. Den ursprungliga brottet organisationen känd som maffian eller La Cosa Nostra började på Sicilien, Italien, och medlemskapet är strikt begränsad till inhemska sicilianare. The Mob har inga sådana begränsningar, det är därför anmärkningsvärt icke-sicilianska gangstrar som Al Capone och Meyer Lansky kunde anses gangsters, men inte av den officiella italienska maffian. Förutom sicilianska arv, en annan skillnad mellan Mob och maffian är organisationen. Originalet Mafia skapat en mycket specifik kedja av varandra, som vissa organiserade brottsligheten experter menar var inspirerad av den romersk-katolska kyrkans styrande system. Rank-and-fil medlemmar av maffian måste arbeta sig igenom leden för att tjäna mer respekt från sina överordnade och få mer makt inom organisationen. En folkhop, å andra sidan inte kan ha en mycket väl etablerad hierarki. Ledarskap i en folksamling kan ändras på ett ögonblick genom ren kraft eller mord. Det är inte att säga skillnaderna mellan Mob och maffian är lätt synliga för utomstående. Båda organisationerna får sin inkomst genom olagliga intäkter från lån sharking, prostitution, spel, skydd pengar och andra obehagliga kontakter, men Mob i allmänhet är mer oklar och vag än den verkliga maffian. Mafia chefer och deras underordnade ofta blivit kända enheter till lokala och federala brottsbekämpande myndigheter. De undviker i stor utsträckning åtal genom att delegera olaglig verksamhet okända medarbetare och genom att upprätthålla strikt juridisk livsstil offentligt.

Ledare en organiserad mobb, dock ofta kvar under jord och hemlighetsfull. Deras order är ofta överförs genom pålitliga mellanhänder och kurirer. Medan en Mafia capo de capo eller topp människan i organisationen, kan njuta av hans offentliga ryktbarhet, är ledare för en mobb mycket mindre sannolikt att bli så synlig eller ökända.

En annan skillnad mellan Mob och maffian kan vara nationella eller kulturella ursprung. Den ursprungliga sicilianska maffian haft en sträng policy mot att erkänna icke-sicilianare till sina led, men det hindrade inte andra italienare från att organisera en italiensk mob. Samma filosofi som innehas gäller för infödda ryska, japanska och irländska brottslingar, som alla bildade starka organiserade brottssyndikat i sina respektive länder. Vissa får använda sådana uttryck som den irländska maffian eller ryska maffian för att beskriva dessa grupper, medan andra hävdar att "Mafia" endast bör tillämpas på den ursprungliga italienska organisationen.

Skillnaden mellan Mob och maffian är inte bara en fråga om semantik, men de båda begreppen kan ofta används omväxlande i konversationen. I organiserade brottsligheten kretsar, dock kan det finnas en påtaglig skillnad mellan att gå en etnisk folksamling och gå med i maffian. Förening med en pöbel kan vara en informell överenskommelse, men medlemskap i den officiella maffian är ofta en livstid åtagande. Avhopp från maffian bör inte användas, även lojaliteter mellan folkmassor har känt att flytta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.