Vad är några riktlinjer för Calling Emergency Services?

Någon gång i ditt liv, kanske du måste ringa larmtjänster såsom brandmän, polis, eller medicinsk personal. Många medlemmar i räddningstjänsten samfundet har uttryckt frustration över det sätt på vilket människor ropa på hjälp. Genom att vara förberedd för att ringa räddningstjänsten, kan du få den hjälp du behöver mycket snabbare, vilket kan göra stor skillnad i en nödsituation. Föräldrar ska också lära sina barn om när och hur man ringer efter hjälp. Det första du bör göra när du ringer räddningstjänsten är att avgöra om situationen är en nödsituation. Polis, brandmän, och medicinsk personal har alla separat icke-brådskande telefonlinjer för situationer som kräver uppmärksamhet, men inte är brådskande. Som en allmän regel bör räddningstjänsten kallas om någons liv är i fara eller det finns en betydande risk för skador på egendom eller förlust. Var medveten om att räddningstjänsten personal vid call center kommer triage samtal, så en hjärtattack kommer att få en ambulans innan ett brutet ben i de flesta fall, till exempel.

För mindre medicinska akutfall, bör du vidta patienten till sjukhuset själv. Bränder bör alltid rapporteras, eftersom de kan sprida sig i väggar och under golvet, och du kanske inte känner till omfattningen av branden. En polis avsändande linjen kan kallas för situationer som parkering kränkningar, mindre inbrott, skadegörelse, och så vidare. Brott framsteg som hotar människors välbefinnande kan gå via ett larmnummer som 911 eller 999. När någon på ett callcenter svar, det första de frågar är vad nödsituationen. Tydligt ange problemet, hur många personer är inblandade, och ange om någon är i fara. Till exempel, om du ringer 911 för att du har kommit över en bilolycka, man kan säga "jag är på platsen för en bilolycka och jag ser fyra offer, varav en verkar inte vara andas. " Det gör att ring responder att omedelbart meddelande ambulansen så att besättningen kan vara förberedd på svaret på nästa fråga: the location. Att ange platsen tydligt, tillsammans med någon användbar landmärken, är mycket viktig. Om du är på en adress, ange adressen tillsammans med kompletterande information som kan hjälpa räddningstjänsten att hitta dig snabbare, till exempel "det är bredvid den gula huset" eller "vi är på fjärde våningen, andra dörren till höger . "Då kan trafikledaren skicka räddningstjänsten till din plats och gå vidare till nästa steg, att få tydligare information om läget. Du bör kunna ange vad som hänt eller vad som händer tydligt. Om det finns offer, försök att bli tydlig på skador som du ser och om de andas. Trafikledaren kan prata dig igenom rädda andning och hjärt-lungräddning om någon av de patienter tycks vara i behov. Några av de frågor avsändaren frågar kan verka konstigt, men de är avsedda att hjälpa. Om du inte förstår en fråga, be om en förklaring eller upprepning. Följ alla riktningar trafikledaren kan ge dig, och prata i telefon . När du ringer räddningstjänsten, hänger de upp först.

Många räddningstjänster kräva att trafikledare samtal hang-ups tillbaka, eller skicka ut polisen till adressen i samband med telefonnumret . Det är därför det är mycket oklokt att tilltag tjänster ringa det allmänna nödnumret, eftersom det kan ta mycket behövs personal på avstånd från verkliga nödsituationer. Det är särskilt viktigt att imponera barn med denna information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.