Vad är ett altare?

Ett altare är en förhöjd och helgade platsen använts under gudstjänst i många religioner. Det kan ta många former, bland annat ett rörligt bord längst fram i en kyrka eller en helgedom inbyggd i väggarna i ett tempel. Objekt med särskild religiös betydelse som ofta förvaras på eller runt altaret, inklusive erbjudanden och reliker. Under religiösa ceremonier, knäböjande inför altaret och religiösa Officiant som är vägledande ceremonin.

historia altaret är ganska gammal. Många tidiga religioner används altaren för deras uppoffringar och erbjudanden, och traditionen antogs av senare religioner och dyrkare. Exempel på tidiga altaren finns i museer över hela världen, liksom på plats i religiösa platser såsom Stonehenge. Många tidiga altare har räfflor eller kanaler för blod och vin, vilket tyder på att de användes för offer och erbjudanden. Dessa erbjudanden även skulle ha omfattat andra livsmedel som bröd och frukt.

Många tidigare altaren var utomhus helgedomar, som ofta ligger på hög nivå så att de skulle vara närmare himlen. Modern anhängare av hedniska religionen kan också upprätta altaren utomhus, eller så kan tillfälligt inviga en plats för användning av ett altare. Dessa altaren hålla olika objekt när den används i religiösa högtider, såsom ljus, salt, bröd, örter, skålar, eller en rituell kniv. Nyhedningar kan också ge plats runt deras altaren för bränder. När det gäller religioner som buddism och hinduism, altaret ofta fungerar som en helgedom som kan besökas när som helst, förutom en brännpunkt religiösa högtider. Dessa altaren kan ha olika aspekterna av Buddha eller gudarna, och de har utrymmen för offer av mat, rökelse, pengar och andra gåvor. Många buddhister håller också små personliga altare i sina hem. Tao och Shinto religiösa anläggningarna har också altaren, med många anhängare av dessa religioner också observera religiösa sedvänjor hemma altaren.

Altars också spela en viktig roll i kristendomen. Flesta grenar av kristendomen har altare i sina kyrkor, ofta orienterade så att församlingen kommer att möta East. Eukaristin är traditionellt hålls på altaret bland sekter som erbjuder gemenskap och objekt som är viktiga för kyrkan kan hållas på altaret också. I vissa sekter, två altaren används: hög altare för viktiga semester, och en vanlig altare för andra tider på året.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.