Vad är ett UFO?

Ett oidentifierat flygande föremål (UFO) är ett objekt som observeras på himlen, men kan inte identifieras. Medan människor har kändisar mystiska föremål på himlen i århundraden, exploderade påståenden om UFO i kölvattnet av andra världskriget. Attityder om UFO: n varierar kraftigt, med vissa människor att tro att dessa föremål har en helt logisk vetenskaplig förklaring, medan andra har föreslagit att ursprunget av UFOs är paranormal karaktär. Människor som stöder en paranormal förklaring för UFO ibland kallas "troende, förseende med tanken att de tror på paranormala fenomen. Det kan komma som en överraskning att få veta att det stora antalet UFO-observationer rapporteras varje år senare sänkas till "IFOs" eller identifierade flygande objekt. Påståenden om äkta UFOs är ovanliga och svåra att bekräfta, vanligen på grund av bristande fotografiska bevis eller pålitliga vittnen. Vissa troende anklagar skeptiker för att undertrycka bevis som skulle stödja en paranormal förklaring för UFO, med argumentet att det finns en konspiration för att dölja sanningen.

UFO vurm verkligen startade 1947, när en pilot som heter Kenneth Arnold rapporterade ser en flygande föremål som han liknas vid ett tefat, mynta uttrycket "flygande tefat" längs vägen. Arnold sågs som ett relativt trovärdigt vittne, och hans skisser av det mystiska föremålet fick mycket press, utan tvekan hetsa det allmänna medvetandet. Idag kan UFO troende dela information om iakttagelser, tillsammans med konspirationsteorier, på många webbplatser och forum.

Vid prövningen historien om UFO, är det intressant att notera att observationer kraftigt ökat efter avslutade World War Two, då en mängd nationer börjat experimentera med avancerade flygplan. Experimentflygplan samband med militär måste naturligtvis testas någon gång, och sådana flygplan ofta ser ytterst märkligt. På grund av säkerhetsskäl, observationer av experimentella flygplan inte kan bekräftas eller förklaras, så det är möjligt att UFO: n som troende tror är susa fram över himlen på alla timmar är faktiskt bara ytterst sofistikerat plan. Det bör också noteras att UFO historiskt varit mycket hög i sydväst, en region som har använts som en militär Proving Ground under mycket lång tid. Andra UFO världen händer ofta att uppstå nära militärbaser och forskningsanläggningar, som ytterligare stöder tanken att dessa oidentifierade objekt förblir oklara på grund av säkerhetsskäl, snarare än mystisk sådana.

En del UFOs ser verkligen gillar flygplan av någon form, vilket folk som tyder på att de är exempel på främmande teknologi, trots brist på bekräftelse. Andra formen av rörligt ljus och slumpmässiga flytande former. I de flesta fall kan enkla förklaringar som vädret användas för att avfärda UFO fordringar, men troende har fortfarande kvar sin förhoppning att "sanningen finns där ute", som man säger i X-Files -serien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.