Vad är en barnvagn?

En barnvagn är en förkortning av ordet barnvagn, som huvudsakligen är en vagn för ett barn. Oftast de i Storbritannien hänvisar till vagnen som antingen en barnvagn eller en barnvagn. De första blev populär under den viktorianska eran, och den typiska barnvagnen var svart med höga hjul, bestod av en säng för barnet att ligga i ett och ett halvt lock, som kan användas för att skydda barnet från överexponering av solen.

Man kan fortfarande hitta exempel på den klassiska barnvagnen i modern barnvagn. De kan variera i färg och tyg, och kan även lägga till möjligheten att justera sängen så att barnet kan antingen vara liggande eller sittande. De flesta föredrar denna justerbar förmåga i en barnvagn eftersom det förlänger tiden barnvagnen är användbart.

Ofta vagnen byggd på den gamla viktorianska modellen är en av de mer avancerade promenerande människor kan köpa. De kan användas så mycket för status som för transport av barn. Ett typiskt retro barnvagn kan kosta cirka 600-700 US-dollar (USD), medan den genomsnittliga barnvagn eller barnvagn kostar mindre än 200 dollar. Man kan bli ännu billigare hopfällbar versioner för mindre ca 30 USD. En nyare typ av barnvagn, som tenderar att variera i pris från cirka 200-300 USD nya är jogging vagn. Denna regel har hög rygg hjul och har en, i stället för två hjul i fronten. Det kan oftast bära ett barn upp till 60 pounds (27,21 kg) i vikt och ger den person som driver den till antingen jogga eller gå snabbt. Ofta kan man hitta en dubbel barnvagn som kan användas för jogging samtidigt som du trycker två barn, antingen tvillingar eller barn i olika åldrar. Eftersom vikten lagret på baksidan hjul jogging barnvagn, tenderar det att vara lättare att manövrera och vända. Däremot kan en tyngre barn gör vagnen lite svårare att skjuta och att vända. Detta är särskilt fallet när vikten är inte jämnt balanserad, som med två olika storlekar barn i en dubbel barnvagn.

Några jogging barnvagnar är utmärkta för svår terräng, möjliggör nya mammor eller pappor för att snabbt komma tillbaka i form efter en graviditet, eller behålla sitt engagemang för konditionen vid liv. Vissa föredrar en mer traditionell barnvagn, och långsammare vandring med ett barn, eftersom det ger en ökad möjlighet för samtal, och även för observation av barnets humör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.