Vad är en Taser?

En Taser är ett icke-dödande självförsvar vapen som använder komprimerad kväve för att skjuta två bundna nållika sonder vid en angripare för att leverera en elektrisk stöt.

sonderna färdas med en hastighet av 135 meter per sekund (41 meter per sekund) med en maximal räckvidd på 15 fot (4,5 m). När sonderna fäster angriparens kläder eller hud, en elektrisk stöt passerar mellan dem, genom kroppen, invalidiserande gärningsmannen s neuromuskulära systemet. Angriparen kommer att förlora all kontroll och samordning. Den Taser kommer att fortsätta att tillämpa den elektriska laddningen i en automatisk tidsinställd sekvens av en grundavgift på flera sekunder följt av många korta skurar. Detta hindrar angripare från att återhämta sig från den första chocken och ta bort sonderna. Under denna händelse användaren kan överge Taser på marken och fly. Eftersom den avgift som passerar genom den del av kroppen som är beläget mellan de två sonder, för största möjliga effektivitet i Taser sonder bör mark med på minst en 6-tums (15cm) skillnaden mellan dem. Ju närmare angriparen är till Taser när det eldas, kommer närmare varandra sonderna marken. Därför det optimala avståndet för att avfyra en Taser är mellan 7-10 fot (2,2-3m) att ge sonder en chans att sprida omkring 16 inches (41cm) för att ge största möjliga chock för kroppen.

tasers kan inte permanent skada muskler, nerver eller hjärta, och inte heller störa en pacemaker. Strömmen 0,3 joule är långt under 10-15 joule som markerar tröskel, bortom vilken problem kan uppstå. Det påverkar i Taser är att angriparen blir förvirrad i flera minuter, innan fullo återhämta sig. Tasers kan användas säkert i vatten och inte leda elektricitet. De kan också användas i vädret mellan -20 till 160 grader Fahrenheit (-29 till 71c), och kommer att genomföra oavsett höjd. En Taser patron har bara en uppsättning prober så när det eldas använt Taser patronen måste bytas ut innan man kan avfyra mer sonder. Men om användaren missar målet eller om det finns mer än en angripare, i slutet av Taser kan användas som en touch elpistol. Genom att trycka på slutet av Taser mot angriparen eller hans kläder och släppa ut det, passerar en elektrisk stöt till angriparen, invalidiserande honom på samma sätt som tidigare beskrivits.

På grund av den dubbla natur Taser det anses av många vara det bästa av två världar i icke-dödande självförsvar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.