Vad är en Saber?

En saber är en typ av svärd. Sabers har gjorts och använts i århundraden, och deras exakta ursprung är okänt, men historiker misstänker att de gjorde vara relaterade till Mellanöstern blad. Även sablar används inte längre i krig här bladen ofta dyker upp på militära klänning uniformer som en indikator på rang och status. Ett derivat av Saber används även inom idrotten fäktning, men en sann sabel och ett staket sabel har föga likhet.

Utformningen av en sabel är tung, med en enda skärande egg och en något böjd klinga. Handtaget på en sabel är också tung och välvda, skyddar knogar och fingrar på handen. Dessa svärd var ursprungligen avsedd att användas av medlemmar i kavalleriet, och de kan vara helt förödande, med krigare med svärd mot andra monterade soldater och folk till fots. Through the 19th century, användes sabel i aktiv krigföring genom cavalries över hela världen, framför allt bland Napoleons soldater.

Över tiden hästen avvecklades av krig, vilket eliminerar behovet av monterade soldater utom vid högtidliga tillfällen, och svärd ersattes av pistoler och andra vapen lång räckvidd. Däremot hade Saber blivit en ikon vapen som många militärer kom att bevara det som en ceremoniell kniv. Du kan se sablar på displayen i militära parader och andra formella evenemang där medlemmar av militären, och av tradition många av dessa knivar är vassa och fullt användbar. Ett staket saber är helt annorlunda. Fäktning sablar har av-eller y bladet, och de är lätta, men mycket stark. Som en vanlig saber, har ett staket sabel en enda skärande egg, och blåser med sidan av bladet samt tips är godtagbara träffar i konkurrensen. För att förhindra skador, är toppen av ett saber böjd, vilket skapar en knapp så att bladet böja när det kommer i kontakt med någon, snarare än att tränga in.

Eftersom slag med sidan av bladet är godtagbara i saber fäktning, är sabel fäktning en mycket distinkt och unik stil. Människor som utövar denna typ av sport fäktning tenderar att vara extremt smidig, med en blandning av rörelser till hörn sina motståndare. Hela överkroppen är ett tillåtet mål i saber fäktning, låta folk poäng träffar på olika kreativa sätt. Titta två skickliga saber fighters i handling kan vara en syn, som sabel fäktning brukar vara snabba och brutala.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.