Vad är en Roc?

persisk mytologi, en ROC är en gigantisk rovfågel, kunna göra bort levande elefanter. Roc kan hittas i den österländska litteraturen så tidigt som den 8: e århundradet CE. Upptäcktsresanden Marco Polo väckte först ROC kända av västvärlden i hans ytterst förskönat 13th Century reseberättelse, och den gigantiska fågeln också förekommer flera gånger i Arabian Nights . Det har aldrig varit tecken på en riktig rovfågel närmar den förmodade storlek ROC, som Marco Polo beskriver som har en spännvidd på 48 fot (15 meter). Dess fjädrar sägs vara 24 meter (7 meter) lång, och dess ägg mer än 150 fot (46 meter) i omkrets. Tales of the ROC verkar ha varit ett perfekt tillfälle för författarna att öva överdrift. Trots att det inte finns någon jätte rovfågel känd för vetenskapen, har jättefåglar funnits, såsom den utdöda elefant fågel Madagaskar, som Marco Polo kan mycket väl ha stött på i sina resor. Elefanten fågeln var 10 fot (3 meter) lång och flyga, liknande dagens struts.

Roc har paralleller i många kulturer över hela världen, inklusive folklore av indianer, europeiska judar, och den kinesiska. Vissa anser att berättelser av ROC har någon saklig grund. Som med drakar, får idéer av ROC har informerats av fossila fynd i gamla tider, innan folk hade verktyg för att rätt tolka dem. Det har också varit postulerade att ROC var inspirerad av utseendet på solen under en solförmörkelse, något som liknar en fågel-Samma teori har använts för att förklara phoenix av egyptisk mytologi.

En annan teori är att ROC är en felaktig tolkning av verkliga djur som verkade underligt att observatörerna, ett vanligt problem med naturlig historia innan dagarna i kameran. Ett sådant djur skulle kunna bli större och få funktioner och förmågor i varje återberättelse. Några stora rovfåglar kan ta bort baby lamm, och denna syn kan ha inspirerat berättelser om ROC beteende med elefanter. Stora, får flygförmåga fåglar som Elefantfåglar också till grund för den legendariska ROC.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.