Vad är en Hodag?

hodag är en legendarisk varelse som tycks först ha utvecklats ur historier berättade av skogshuggare. Idag är det skapade speciellt under Wisconsin, och en del legender berättar att när Paul Bunyan oxe dog och brändes steg hodag från sin aska. Hodags är särskilt förknippade med Rhinelander, Wisconsin, som kallas "The Home of the Hodag" på stadens webbplats. Rhinelander High School har även en Hodag maskot. Den legender som rör hodags kan kopplas till indianer, särskilt Ojibwe stammens mytologi. En varelse kallad Mishepishu, eller undervattenskameror panter, sades ha rådjur horn, fjädrar, fjäll, och ändå var formad som en puma. Olika myter visa Mishepishu att vara till hjälp för människor, och ibland ganska farliga. Sedan Ojibwe stammen var beläget nära de stora sjöarna, idén om ett djur med flera delar av djur kan ha inspirerat legender hodag. Det finns olika åsikter om den fysiska utseende hodags. Vissa föreslog att de har ödla organ, horn på huvudet och täcks av spikar. En hoax förevigas av Eugene Shepherd i slutet 19th century har befäste tanken på vad den mytiska varelse ser ut i många sinnen. Påstår att han hade fångat en vild hodag han ut odjuret på 1896 Oneida County Fair, som hölls i Rhinelander. I sanning, visas odjuret höggs av trä, täckt med en oxhud, och horn från nötkreatur och /eller oxar. Men på avstånd, syntes djuret att röra sig (som används med strängar) och morrande, faktiskt ljud levereras av Shepherd's söner. Herde tog senare sitt djur på turné. Det sägs att Shepherd's hoax hjälpte Rhinelander, vilket i en population som behövs för att omvandla Rhinelander till en myllrande stad.

Även Shepherd's hoax avslogs senare som ett stort skämt, legender hodag kvarstår. Odjuret anses skräckinjagande, potentiellt farliga, och lite tjurig. Ändå sin välsignelse till Rhinelander att öka befolkningen innebär det också ses mycket positivt. Det är inte specifikt ett hot mot människor, men det ser farligt med alla sina spikar.

vissa legender föreslår hodags använda dessa spikar väl för att skydda sig under hårda Wisconsin vintrar. Först gnugga bark av träd och täcka sig i SAP. När de är tillräckligt klibbig, de rullar i de fallna höstlöven att ge en trevlig extra lager av värme och att skydda sig mot kyla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.