Vad är en Clique?

Ett klick är en social grupp som oftast ses i högstadiet eller gymnasiet inställningar, och generellt oftare noteras bland flickor än pojkar. Däremot kan vuxna verkligen tillhöra en klick också, och man kan se klicken egenskaper visas i synnerhet i de övre skikten i samhället. Den vuxna Clique kan också kallas en "set. "

Allmänt gäller klicken anordnas bland yngre barn av dem som tycks ha tillräckligt gemensamt för att bli vän med varandra. Tyvärr kan vänskap ge snabbt sätt att maktkamp, grupptryck och ostracization av dem utanför klicken. Faktum är outsiders måltavla för ett klick kan utsättas för kränkningar och mobbning, som kan vara psykiskt skadligt.

Ofta gänget har en bestämd ledare, men ledarskap kan ändras från tid till annan. The Clique kan förlänga informella medlemskap till yngre flickor för att föreviga den klicken utöver de ursprungliga medlemmarna kvar i en viss skolmiljö. Ett klick kan ses som "i mängden", och kan ha en motsvarande manlig grupp som de endast umgås.

Även om man tror ofta att det kan finnas bara ett klick i en skolmiljö, slutna kretsar kan organisera längs linjer av intresse. Till exempel kan cheerleaders bilda en klick medan bandet barnen kan bilda en annan. Socialt, pre-teens och tonåringar tycks grupp inom områden av intresse, eller tillgång till varandra. Ett klick får börja oskyldigt nog med familjer som tillhör samma sociala grupp eller helt enkelt bor tillräckligt nära varandra för att organisera ofta spela datum när barnen är små.

Svårigheter finns för dem som står utanför alla definierade grupperingar. En icke-cheerleader, icke-band kid, kan ifrågasättas av att inte hitta en tillräckligt stor social grupp och kan desperat vill få tillträde till en viss klick. Detta kan vara smärtsamma, och får denne ett mål clique medlemmar. En otäck del av gänget maktstrukturen kan innebära mobbning, trakasserier eller spelar skämt om icke-clique medlemmar. Rädsla för att inte längre vara en del av gänget kan tvinga barn att uppföra sig på ett sätt som är oerhört sårande för andra. Underlåtenhet att gå tillsammans med ledarna i gänget, som ofta kallas "bidrottningar," kan resultera i att bli utstött.

Många filmer har dokumenterat gänget infrastruktur och dess potentiellt destruktiva kraft i ett socialt sammanhang. Filmer som Mean Girls , Heathers , och Jawbreaker alla ta ett mörkt komisk tanke på klicken. De som har utsatts för gänget politik många tycker inte kretsar en att skratta åt.

Även om vissa kretsar kan agera i medelvärde och känslomässigt destruktiva vägar till utomstående, andra kretsar är mycket mindre hotande. Inte varje klick eller clique medlem väljer att styra genom att vara grym mot andra människor. De kan helt enkelt inte märker behov av utomstående, vilket ofta är ett okänsligt, men inte ovanlig inställning hos tonåringar.

Cliques i sin mest oskyldiga form kan endast representera en grupp av vänner som är avundsjuk för deras sociala nådegåvor, rikedom, eller attraktiva egenskaper. Den exklusiva karaktären av gänget är ganska lik en kvinnoförening i detta avseende. Det kan fortfarande vara sårande för dem utanför klicken som vill tillhöra, men det kanske inte avsiktligt så.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.