Vad är en Cabal?

En cabal är en grupp människor som uppfyller för att markera något som är typiskt olagligt eller helt enkelt onda. Kabaler har uppenbarligen varit en del av det mänskliga samhället i tusentals år, arbetar bakom kulisserna för att utföra olika politiska och sociala intriger, allt från mord till insiderhandel. Som en allmän regel, när en Cabal är outed, resultaten är katastrofala, som medlemmar kämpar för att dölja sin inblandning och målen för deras organisation.

Termen användes först i förhållande till en förpackning med intriger ministrar i förvaltningen av brittiska kung Charles II. Ministrarna arbetade från omkring 1671-1673, och deras kollektiva åtgärder blev förknippas så med konspiration att de lånade de första bokstäverna i deras efternamn ska förkortningen Cabal, vilket senare blev "cabal. " Märkligt nog har medlemmarna i denna ursprungliga Cabal faktiskt inte klara sig mycket bra, kanske för att de var för upptagna driva egna system genom svek och intriger. Ordet sägs också ha samband med Kabbalah, en mystisk judisk tradition som är höljd i historien.

Lord Clifford, "C" i Cabal, var en social klättrare som kämpade bittert att nå sin position som Herre kassören. Han konverterade till katolicismen, och visade sig vara lite av ett krig Monger, vilket tyder på invasion av Nederländerna att lagerhålla statskassan, och förmodligen hans egen kassakista också. Lord Arlingon blev känd för att uppnå bästa effekt för Charles II, och även propagerat för krig med holländska och Lord Buckingham planerat att bli Chief Minister, hänsynslöst underminerar de i hans väg. Lord Ashley intrigued mot anslutningen av James II, nästa kung, medan Lord Lauderdale var en grym och cynisk skotska guvernör. När en kabal blir stark nog, kan det gå allmänheten, att dra nytta av folkopinionen och en stor medlemsbas för att föra sig. I vissa fall, kabaler är faktiskt ganska öppet om sina mål, särskilt i politiken, även om gruppens medlemmar inte får berätta hela historien bakom deras handlingar och motiv. Även när en Cabal börsintroduceras, innebär det att inre rummet handlar deltar, lägger en viss skuggig aspekt till gruppens verksamhet.

är den term som används även inom teknik världen för att beskriva skugga grupper som kan kontrollera message boards och spel, utan en Cabal, skulle många av dessa medier sjunka in i anarki , så konsekvenserna av smygande planerat är kanske oförtjänt. En cabal kan också vara en grupp människor som arbetar nära tillsammans för produktutveckling i isolerade miljöer, i slang terminologin i vissa branscher.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.