Vad är en BUI?

En BUI är ett citat för Cykla Under the Influence. Även straffen för en BUI inte är lika stränga som de för en körning under påverkan (DUI) övertygelse, det finns en risk för böter, och någon med upprepade BUIS kan tjäna fängelse eller uppmanas att ta en obligatorisk klass. Lagar om BUIS varierar från region till region, med vissa områden med särskilda lagar som förbjuder cykling medan berusad, medan andra omsluta BUIS i andra lagar, exempelvis lagar om förargelseväckande beteende.

Även tanken att cykla under inflytande verkar vara mer gynnsam än bilkörning under påverkan, kan det fortfarande vara mycket farlig. Den primära faran är att cyklisten, som konsumtionsmjölk dulls svarstider, vilket kan innebära att en cyklist inte kan undgå fara tillräckligt snabbt, leder till allvarliga skador eller dödsfall. Väljer att cykla under påverkan kan också resultera i vårdslösa beteende såsom löpning stoppskyltar, ignorera trafikljus eller missbedömning säkerheten för olika aktiviteter såsom svarvning i trafik eller skära av en bil utanför.

Liksom är fallet med en DUI, är en BUI utfärdas när en polis stoppar en cyklist och bestämmer att han eller hon har druckit. Den lagliga gränsen för en BUI är vanligtvis desamma som för en licensierad förare. I ett område där en specifik BUI lag föreligger, kommer polisen utfärda ett BUI citat. I händelse av att en sådan lag inte finns, polismannen får ta ut cyklist med störande av ordningen, förargelseväckande beteende, eller en liknande lag. I vissa fall kan en BUI leda till återkallelse av körkort, under antagandet att cyklisten kan vara benägen att köra berusad om han eller hon är villig att cykla medan berusad. I andra fall kan cyklisten dömas till böter, döms till samhällstjänst, eller tvingas att tillbringa viss tid i fängelse på grund av en BUI övertygelse. Eftersom cykling inte kräver en licens, innebär en BUI inte att cykla dagar gärningsmannen är över, men upprepade förseelser kan leda till en noggrann kontroll från lokala brottsbekämpande.

"Termen BUI" används också för att beskriva båtliv Under the Influence. I detta fall kan en BUI övertygelse få allvarliga konsekvenser, eftersom båtar behandlas som fordon, eftersom de har motorer. En BUI fällande dom kan leda till återkallelse av ett båtliv licens, tillsammans med båtägare har körkort, och båtägare kan bli skyldig att betala en betydande böter och delta i en rad BUI klasser. Flera brott som kan resultera i fängelse tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.