Vad är Wicca?

Wicca är en jord och natur-ära religion som hyllar cykeln av året och dualiteten av gudomlighet. Wiccans fira åtta helgdagar, två solståndet, två dagjämningarna och fyra andra helgdagar ungefär jämnt fördelade över hela året. Dessa semester kallas sabbats .

Wicca, kallad "trolldom" av vissa, populariserades (eller kanske uppfanns) i den mellersta delen av nittonhundratalet av Gerald Gardner. Han skrev en bok som heter Witchcraft Today som publicerades 1954. I boken hävdade han att han har upptäckt en kvarleva från gamla hedniska religionerna fortfarande praktiseras idag. De flesta tränar hedningar idag rabatt sin fordran till överlevnad och fira snarare en väckelse (eller åtminstone en bästa gissning rekonstruktion) av en för-kristen religion.

Wiccans tror att gudomen är både manliga och kvinnliga och som sådan ära både gudar och gudinnor som representerar någon aspekt av gudomen. Vissa Wiccans väljer att inte personifiera en gudom alls, och talar i stället för "kreativ kraft i universum" eller något liknande fras. Vissa kvinnor väljer en version av Wicca som downplays eller ignorerar gud-aspekten helt och hållet, som en reaktion mot vad de uppfattar som det "masculinization på mer traditionella religioner.

Wiccans får praktiken med en grupp som kallas Coven, eller ensam, då de kallas "solitaries". Det finns ingen central Wiccan myndighet eller Canon, med varje grupp eller enskild bestämma vad deras praxis består av. Observera att många av dessa grupper, kan göra anspråk på att vara öva den enda "sanna" Wicca. En av de bästa översikter av Wicca skrevs med solitaries i åtanke, Scott Cunninghams Wicca: En guide för Solitary Practitioner .

Wiccans, och de flesta andra neo-hedningar, tro, i likhet med många av de österländska religioner, att det finns en universell kraft som finns inom allt. Wiccans tror att denna kraft kan manipuleras genom en viljeakt-detta är grunden för Wiccan magi (eller magick , innebar att föredra stavningen att skilja den från en etapp Magician's FINGERFÄRDIGHET. )

Wicca är grunden för etiskt beteende är i Wiccan Rede, eller regeln: "En (om) det ingen skada, gör vad du vill. " Den "skada ingen" Qualifier sätter Wicca i samma läger med buddhism och andra religioner som tror på icke-våld. Den tredubbla lagen anges vidare att det du sänder ut i universum, är det bra eller dåligt, kan du förvänta dig att återvända till er tre. I motsats till allmän tro, Wiccans inte dyrka eller ens tror på djävulen. Wicca känner ingen personifiering av ondskan. Det finns säkert människor som bär svart och kallar sig satanister och bär pentacles (a Wiccan symbol) men de är i allmänhet inte anses vara Wiccans. Det är sant att många unga vuxna och tonåringar är först dras till Wicca som en handling av uppror mot den religiösa tron av sina föräldrar. Och Wicca är inte mer immun än någon annan tro att missbruk av starka personligheter i behov av anhängare att kontrollera.

Antalet personer som själva identifierar sig som Wiccan eller andra neo-hednisk religion fortsätter att öka-det finns nu Wiccan kaplaner tenderar att den hedniska befolkningen i fängelse och tjänstgör i det militära.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.