Vad är TGIF?

Den som går i skolan eller arbetar måndag till fredag kommer att säga att den sista dagen av veckan möts med stor förväntan. Varje måndag, nedräkningen till fredag börjar och så naturligt, fredag tas emot med öppna armar. TGIF , en akronym för Thank God It's Friday , eller Gudskelov It's Friday kom på 1960-talet som ett universellt mantra att uttrycka lättnad I slutet av arbetsvecka, liksom hänvisning till de goda tiderna som planeras för den kommande helgen. Den helg som vi känner den kom inte till stånd förrän den fem dagar långa arbetsvecka blev standard i USA och många andra industrialiserade länder i 20th Century. Tills dess, arbetade många arbetare sju dagar i veckan, eller hade endast söndagar bort. Sabbaten, som varierar i kristendomen, judendomen och islam, spelar en stor roll i vilken omfattar en helg. I USA och andra huvudsakligen kristna länder är helgen lördag och söndag. Även fredag anses av många vara otur, vissa kulturer tror att fredagen är den lyckligaste dagen för äktenskap och fertilitet, som är uppkallad efter den fornnordiska gudinnan Freja, fruktbarhetens gudinna. En av de tidigaste referenserna till TGIF kan hittas i perenna favorit Grill och bar, TGI Fredagar, som först öppnades 1965 på Manhattans Upper East Side som en plats för unga yrkesverksamma och studenter att mingla. Deras slogan blev snart, "I här, det är alltid fredag" ®, frammana högtidlig känsla av fredag som alla ser fram emot hela veckan lång.

Även TGIF varit ett ofta använt fras som delas av många en anställd eller student på fredagen nådde det sin Fever Pitch av 1978, när Donna Summer hade huvudrollen i filmen, Thank God It's Friday . Säkert bidrog disco och klubbliv av 1970-talet och 1980-talet till party-like atmosphere att fredagarna verkade som har ingjutit. Även icke-partiers relished av möjlighet att stanna uppe sent fredag och lördag, och sova i slutet av nästa dag, eller fyll sova förlorat under de arbetsvecka. PDF-filer, eller pay-dag fredagar är ännu mer speciella, veta att du kan koppla av eller spela med din lön nyligen insatta på ditt bankkonto.

På 1990-talet lanserade nätverket ABC dess TGIF fredagskvällen lineup vilket gav tittarna med familjevänlig komedier. För familjer, det var en natt av avkoppling när barnen kunde stanna upp lite senare än vanligt med föräldrarna. på campus innebär TGIF partier och ofta, mycket drickande. Vissa universitet har använt taktik för att locka studenter att registrera sig fredagsmorgonen klasser för att undvika torsdag natt parter. I ett försök att sträcka helgen festande med en annan dag, har många barer infört mantrat "torsdag är den nya fredagen" att övertyga eleverna att standarden helgen behöver en extra dag. Även "TGIT" inte riktigt har samma klang, verkar det fungera, eftersom fler studenter rapport undvika registrering inför fredagens klasser för att få mer tid umgås i.

>

Akronymen TGIF har blivit så populär och minnesvärd som många andra fraser och namn använda det för sina akronym, inklusive "Thank God I'm Kvinna", "That Girl är bra," The Global Institute of Finance Banking "," The Green Initiative Fund "och" Texas geriatrik räntefonder. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.