Vad är Sukkot?

Sukkot är en sju dagar judisk festival, som börjar den femte dagen efter Yom Kippur. Det markerar skörden, och till minne av fyrtio år i exil judarna hade efter att ha flytt från Egypten. Det finns flera olika namn för Sukkot. Det kan kallas Dag bås, eller Högtiden av Lövhyddehögtiden. Det också kan kallas The Days of our jubel.

Betydelsen av en monter är knuten till definitionen av Sukkot, pluralformen av sukkah. Grunden en sukkah är en tillfällig struktur för bostäder. De är avsedda att vara en symbol för den tillfälliga hyddor Israels Barn kan ha byggts under tiden i exil.

Under de två första dagarna av Sukkot, får judar umgås, äta och sova i dessa Sukkot. Detta är inte alltid fallet. Vissa reformerade judar, särskilt i USA bygger inte dessa strukturer. Barnen får bygga små strukturer Popsicle od, men bosatta i Sukkot flera dagar kanske inte observeras.

Även om Sukkot vanligtvis byggs, får folk ofta lämnar Sukkot förutsättning att denna del är dåliga. Eftersom taket är öppet, till exempel, kan folk inte sova i Sukkot om det regnar. Mycket beror på de olika sekt av judendomen som man tillhör. En sukkah kan vara konstfullt dekorerad. Festivalen markerar också skörden. Således typisk dekorationer kan inkludera falla orienterade objekt som gourds eller pumpor, långa stjälkar majs, grenar palm och vackert färgade blad.

Sukkot är också tänkt att vara dagar att resa och besöka, eftersom dessa två speglar vandring i den antika judarna. Familjer kommer ofta besöka familj eller vänner på kvällen och äter speciella måltider tillsammans. Vissa använder Sukkot som en tid att vara en pilgrimsfärd till Jerusalem, eller helt enkelt att ta en speciell familj resa.

Under Sukkot tjänster i Temple, en speciell del av ceremonin kan omfatta användning av fyra arter av växter när du flyttar runt templet och bad. Dessa anläggningar bestäms av en passage i Tredje Mosebok och är en palm gren, två pilgrenar, tre myrten grenar, och en gren från ett citrus träd. Dessa vävs samman. När tillgänglig får judarna använder bara vävda palmblad.

En del säger att de grenar som representerar olika typer av judar, och bindningen av dem representerar föra samhället som en helhet. Andra menar formerna av grenarna är analoga till olika delar av kroppen, såsom ögat, munnen, hjärtat och ryggraden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.