Vad är Skarvning?

Skarvning är en process där två punkter är förenade. Generellt är ena änden av varje av de två punkter anslutna för att uppnå sammanfogningen. Många olika exempel på denna typ av anslutning verksamhet förekommer, alltifrån att sammanfoga två delar av filmen började två gener för att bilda en ny genetisk kombination. Beroende på de specifika exempel sammanfogningen kan göras med hjälp av tryck, ett självhäftande, eller tillämpningen av värme. Huvudsyftet med splitsning är att ta två närvarande separata artiklar och kombinera dem med framgång i en och samma enhet. Stundom är denna strategi som används för att ansluta olika komponenter till en enda punkt. Processen kan också användas för att göra reparationer när två delar av en viss vara har blivit avskurna av någon anledning. En av de vanligaste exemplen på skarvning i dag har att göra med sammanfogningen av delarna av kommunikation kablar. Hela världen är kablar som används för att transportera telefonsignaler, ge tillgång till Internet samt tjänster kabel-tv till hushållen. För att öka nätet för alla dessa funktioner, kompletterande delar av kabeln är anslutna till den främsta foder kabel för tjänsten. Den resulterande webb för kabel-anslutningar gör det möjligt för många att få ljud och videokommunikation som var omöjliga att nå fram till de senaste åren.

Gene splitsning är ett gemensamt synsätt i olika typer av vetenskaplig forskning. Försöker förena olika gener har hjälpt forskarna lära sig mer om vetenskapen om genetik. I sin tur har forskningen lett till ett antal medicinska upptäckter som har gjort det möjligt att hantera och i vissa fall bota sjukdomar som ansågs obotlig i generationer tidigare. Arbeta med gener på detta sätt är en del av den pågående forskningen om botemedel för många olika hälsoproblem, inklusive diabetes och olika former av cancer.

Ett annat vanligt exempel på splitsning har att göra med filmredigering. Som ett led i arbetet med att bevara gamla rullar med filmens, är det ofta nödvändigt att reparera delar av filmen för att upprätthålla kvaliteten på bild och ljud. Precis som filmskapare i årtionden tidigare skulle använda denna teknik för att kombinera olika filmade scener i en logisk och progressiv story line, film preservationists idag använder skarvning som ett sätt att bibehålla filmer av historisk och kulturell betydelse. Detta innebär ofta att extrahera segment som behöver repareras, skapa nya segment eller upptagning segment ersättning från befintliga kopior av originalet, och återmonterar repareras eller skördas avsnitt de viktigaste rulle film.

Det finns ett antal punkter som kallas som kan skarvas. Skarvning rep är inte ovanligt, liksom att gå tråd eller kabel när ett avbrott inträffar. Med fiberoptik, är splitsning en gemensam del av reparationen, effektivt återskapa förmågan hos en fiberoptisk för att överföra signaler över ett nätverk. I vissa kulturer kan begreppet användas för att beskriva händelser, såsom resultat av ett äktenskap, eller en sammanslagning av två företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.