Vad är Sarin?

Sarin är ett kemiskt vapen som är klassificerat som en nervgas, vilket betyder att den fungerar genom att angripa funktion i nervsystemet. Det är extremt farligt, ett belopp som ryms på ett knappnålshuvud räcker för att döda en frisk, fullvuxna. Liksom andra kemiska vapen, är sarin förbjudna enligt konventionen om kemiska vapen från 1993, vilket innebär att undertecknarna inte bör produktion, lagring, forska, sälja eller använda detta läkemedel. Det är dock möjligt för terroristorganisationer att tillverka sarin, som visas under 1994, vid Aum Shinrikyo attacken mot Tokyos tunnelbana.

utvecklades Denna kemikalie i 1930-talet av tyskarna, som ursprungligen var planerat att använda den som ett bekämpningsmedel. Tyska forskare visste sarin som GB, klassificera det bland G-serien av kemiska vapen, och FN föredrar termen "GB" till "sarin. " Den kemiska formeln som sarin är C4H10FO2P, gör det till en medlem av Fosfinater. Det stör produktionen och överföringen av enzymet kolinesteras, som normalt tillåter musklerna att slappna av efter de har kontrakterats.

Sarin är en färglös, luktfri vätska som förångas vid rumstemperatur, vilket gör den idealisk för aerosoliserade spridning . Däremot bryts också ned mycket snabbt, med en kort livslängd på bara några veckor, de flesta anläggningar som producerar och arbeta med sarin därför hålla kemiska beståndsdelar runt, snarare än bestånd som sarin själv. Att förstöra sarin, en starkt alkalisk används för att bryta ner kemikalien.

Exponering för sarin leder till en sammandragning av eleverna, eftersom de inte kan koppla av tillsammans med en rinnande näsa, andfåddhet, och illamående. Dessa symtom kan visas i stunder av exponering, följt av en fullständig förlust av muskelkontroll och slutligen döden. Sarin kan behandlas med ett motgift om offren är snabbt identifieras. Victims of Tokyo gas attack beskrivs ofta en känsla av växande mörker när man diskuterar deras exponering för sarin, liksom en allmän brist på samordning och en oförmåga att tänka klart.

Eftersom sarin är så farlig, vanliga civila sannolikt inte kommer att exponeras för det. Däremot är exponeringen inte omöjligt, särskilt för människor som bor i områden som kan betraktas som potentiella mål för terrorattacker. Centers for Disease Control rekommendationer för sarin exponering finns flyttar snabbt till ett område med frisk luft, strippa för att avlägsna förorenade kläder och förpackningskapaciteten sa kläder och snabbt tvätta med tvål och vatten för att avlägsna sarin från huden. Prompt sjukhusvistelse behövs för allt hopp om återhämtning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.