Vad är Nessie?

"Nessie" är ett smeknamn som till Loch Ness-odjuret, en legendarisk vattenlevande varelse som påstås lever i vatten i Loch Ness, Skottland. Tillsammans med andra varelser såsom Bigfoot och Chupacabra, Nessie är en av de mest kända ämnena studier i Cryptozoology.

Nessie först fick allmänhetens uppmärksamhet under 1933 efter en kuslig ögonvittnesskildring från ett London bosatt publicerades i Skottlands Inverness Courier . Vittnet hävdade att han och hans hustru hade uppmärksammat vad de bara kan beskriva som en "förhistoriska djur" eller "Dragon" korsar en väg i närheten av Loch med ett djur i sin mun. Liknande historier från andra ögonvittnen snart ytan, och Nessie började greppa internationella rubriker. Ett år efter Nessie första gjorde nyheterna, de mest kända påstådda foto av varelsen gjorde sin debut. "The Surgeon fotografi," fattas av London gynekolog, Robert Kenneth Wilson, avbildad vad som verkar vara en svanliknande hals och små, ödla-liknande huvudet uppstår ur vattnet i Loch. Även kirurgens fotografi gick på att bli de mest kända foto av Nessie, framkom det att vara ett skämt 1994.

Under andra halvan av nittonhundratalet, anordnades flera försök att vetenskapligt bevisa förekomsten av en oidentifierad varelse i Loch Ness, inklusive vattnet sonar scans, runt dygnet mark övervakning och andra expeditioner. 1962, ett samhälle av själv-finansierade forskare, Loch Ness Phenomena Investigation Bureau (LNPIB), bildades. Trots försöken att samla fysiska bevis för Nessie på ett organiserat och vetenskapligt sätt, så länge finns det inga övertygande fotografiska och kriminaltekniska bevis för något oidentifierade djur som lever i Loch Ness.

Utifrån Surgeon's Photo och andra beskrivningar observation, har många teorier att Nessie är en Plesiosaurier som på något sätt överlevde istiden. Motståndarna till denna teori nämna det faktum att Plesiosaurier sannolikt kallblodiga och krävde varma, tropiska vatten, samt det faktum att en varelse med Anatomy of a Plesiosaurier skulle vara fläckig mycket oftare än Nessie är, eftersom den skulle behöva till ytan regelbundet under hela dagen för luft. De som tror att Nessie är en felidentifierad djur snarare än ett okänt djur har lagt fram olika teorier för att försöka förklara de märkliga puckel former och raster vatten fläckig i Loch. Till exempel är gråsälar ibland tillskrivs Nessie observationer, på grund av sin utdragbara halsen. Andra djur som utter, har stor ål, och även simning rådjur också lagts fram som orsak till djur felidentifiering. Felidentifierad döda ting har också skulden för Nessie iakttagelser, såsom jäsning Skotska furuvirke från botten av sjön, som skjuter till vattenytan när den drivs av växthusgaser.

>

Like The Montauk Monster, Nessie har pekats ut som enorma PR och viral marketing potential. Under 2005 tog Nessie rubrikerna igen efter två studenter uppges ha upptäckt ett stort, oidentifierat tand inbäddade i ett rådjur kadaver på Loch strand. Vidare studier visade att tanden var faktiskt ett hjorthorn och händelsen avslöjades senare att vara en bluff iscensatt för att främja en Steve Alten skräck roman med titeln Loch .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.