Vad är Magic?

Magic betyder olika saker för olika människor. För troende på det paranormala, till exempel hänvisat till manipulering av händelser, människor och ting genom övernaturliga medel för att skapa ett önskat resultat. Denna typ av magi kan innebära trollformler, ritualer, berlocker och andra verktyg för att förändra utövaren miljö. Ordet används också för att hänvisa till knep och trick som gör det verka som om saker dyker upp och försvinner, som om övernaturligt.

Begreppet magi har funnits i mänsklig kultur i tusentals år. Många kulturer hade versioner av häxor, trollkarlar, trollkarlar, trollkarlar, läkare häxa, shamaner och andra personer som kunde påstås sele övernaturliga krafter för olika uppgifter. Vissa religioner innehåller en tro på magi, medan andra religioner förkasta magi som ett verk av djävulen, kanske för att dessa religioner uppstod i opposition till de traditionella bruket av magi.

De flesta kulturer anta att för att praktisera magi på det övernaturliga mening, måste någon ha magiska krafter. Dessa befogenheter kan göra det möjligt för läkare att prata med döda ting, kommunicera med andarna, eller utnyttja energin i den andliga världen, tro variera, beroende på kultur. Utövare av magi också genomgå en omfattande utbildning för att lära sig att använda sina kunskaper och lära sig om användningen av magi är lämpligt, vissa kulturer också skilja mellan vitt eller god magi och svart eller ond magi.

Historiskt personer som praktiserade magi ofta erbjuds en mängd olika tjänster till deras gemenskap bl. a. sjukvård, avlägsnande av dåliga perioder, manipulering av vädret för god skörd, och så vidare. Dessa människor blev siffrorna för vördnad och respekt på grund av deras förmåga. De var också förenad med mindre praktiska saker som förtrollningar, många folksagor införliva trolleri där människor är förhäxade eller luras att göra saker, till exempel.

Även utövare av magi var historiskt ibland vördade, var de också fruktade . Många kulturer upplevt perioder då häxor och andra utövare av magi jagades och straffas, torteras eller dödas. Man tror på kraften av magi, en känsla av att de stavar som avgivits av någon kan få en verklighetstrogen effekt, och ibland skyller på händelser som hungersnöd, farsoter och missväxt på häxor och andra.

Modern utövare av magi finns i många regioner i världen. Några är traditionella shamaner och wisepeople som tjänar stammar och samhällen som sin föregångare har i århundraden, medan andra införliva magi i utövandet av sin tro, som Wiccans. Bruket av magi för dessa människor kan omfatta trollformler, ritualer, medicinering, skapandet av magiska föremål, charm och liknande verktyg.

I de mindre mystiska bemärkelse, Magic är en disciplin där människor lär sig att fysiskt manipulera sin omgivning för att skapa illusioner. Skicklig magiker kan tycks göra blommor blomma i luften, skära kvinnor i halv, trolla kaniner från hög hatt, fly från slutna tankar, och utföra andra bedrifter. Denna praxis magi innebär inte utnyttjande av övernaturliga krafter, det kräver hårt, fokuserat arbete och många års studier för att lyckas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.