Vad är Mace?

Mace är ett registrerat varumärke från ett icke-dödande självförsvar spray, som tillverkas av Mace Security International, med huvudkontor i Mount Laurel, New Jersey. Mace Inc. har två avdelningar, varav den ena säljer säkerhetsprodukter.

Mace Inc. gör tre olika koncept för självförsvar spray: Triple Action, PepperGard eller Pepper Mace och peppar Foam. Alla sprayer är tänkta att vara riktade i ansiktet på en angripare.

Mace Triple Action kombinerar pepparsprej, tårgas och UV ultraviolett färgämne för en all-attack på alla potentiella angripare. Den pepparspray är tillverkad av varm cayenne peppar, är den aktiva substansen Oleoresin capsicum (OC). Pepparspray är ett inflammationstillstånd som orsakar tillfällig blindhet och andningssvårigheter, som kan pågå i upp till 90 minuter. Tårgas är irriterande som framkallar hosta, medan färgämne, kallat UV Ultra-Violent för dess färg lila, färgar angriparen för senare identifiering.

PepperGard and Pepper Mace innehålla 10% OC peppar lösningar och UV ultravioletta färgämne, men innehåller inte tårgas.

Pepper Foam är samma som PepperGard och Pepper Mace förutom att det sprutar i form av tjocka skum i stället för en vätska. Det innefattar också UV ultraviolett färgämne. Bortsett från mänsklig attack, är pepparspray användbar mot animaliska angrepp och kan transporteras i små läder hölster som är allmänt tillgängliga. Dessa ses ofta dinglande från bälten av brevbärare. Vissa burkar är tillräckligt små för att hänga från en nyckelring. Pepparspray är också effektivt mot björnen eller berg attacker lejon och kan vara en livräddande verktyg när camping, vandring, eller ens jogga genom landsbygden.

Vissa stater har begränsningar för de egna sprejer försvar och därför Mace Inc. också tillverkar specialkemikalier sprayer, som Michigan PepperGard Personlig och Wisconsin Personlig . Kolla med din lokala polisen för eventuella begränsningar som kan tillämpas i ditt område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.