Vad är Kaolin?

Kaolin är en mjuk vit mineral som har en lång rad användningsområden. Det är vanligast i form av kaolinlera, en fin lera, som ursprungligen i Kina produceras, vilket är anledningen till denna lera är ibland kallad "Kina lera. " Bland de många användningsområden för detta mineral är pappersindustrin, mediciner , hudvårdsprodukter, porslin och kosmetika. Källor till detta mineral kan hittas i hela världen, däribland Förenta staterna, Kina, Brasilien, Australien, och delar av Östeuropa. Namnet kommer från den kinesiska "Gaoling," en hänvisning till en berg som gav upphov till det råa mineral. Kineserna använde detta mineral för att producera sina berömda fint porslin, och när de europeiska upptäcktsresande infördes till kinesisk keramik, påpekade många av dem på den känsliga kvaliteten på kinesisk keramik arbete. Detta gjordes genom möjligt av kaolin, ett material som européerna inte var bekanta med, och europeiska keramiker tillbringat århundraden försöka replikera de tekniker som används i Kina för att tillverka porslin.

Idag är hemligheten bakom Kinesisk keramik ut , och tillverkande företag över hela världen använder kaolin i sin keramik. I höga koncentrationer producerar mineralvatten fina vita bitar med en hög draghållfasthet, och det kan användas för att producera flera stilar av keramik. Kaolinlera kan också blandas med andra leror att skapa särskilda blandningar.

Mineral har också en gammal användas som hudvård produkt. Liksom andra lera, kaolin är mycket absorberande, och det kan dra oljor och smuts från huden. Det används ofta i lera masker eller som tillsats till bad för SANNING huden, och det är också ingår i många kosmetiska produkter. Pulveriserad blanketter kan dammas på ansiktet för att absorbera olja och minska greasiness, medan mineraliserade krämer kan användas för att lindra torr hud eller minska oiliness, beroende på hur de är formulerade. Företag som transporterar naturliga hudvårdsprodukter ofta lager ren kaolin som människor kan använda för att göra sin egen kosmetika och hudvårdsprodukter. En annan historisk användning av detta mineral är som ett botemedel för gastrointestinala besvär. Människor åt gång kaolin eftersom leran belagda magsäcken för att lindra irritation, och det absorberas bakterier och virus som orsakat sjukdomen, samt absorberande lösa vatten som orsakade avföringen till företaget. Vissa kulturer fortsätta att äta lera för magont, och mineral har också integrerats i många produkter mage vård, såsom flytande suspensioner människor tar för att behandla diarré.

En av de mest utbredda användning av kaolin i dag vid papperstillverkning. Mineral används för att bestryka och fylla papper och pappersindustrin kräver enorma mängder det årligen. Varierande nivåer av kaolin kan användas för att ändra konsistens och utseende av pappersprodukter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.