Vad är Gauze?

Gauze är en typ av tunt tyg med ett mycket öppet väva. Det finns ett antal användningsområden för gasbinda, från operationssalar till teatern, och en mängd olika typer av gasbinda är tillverkade för att passa olika behov. Många tyg leverans butiker bära flor, och det är också tillgänglig från Drug Stores och medicintekniska företag levererar. Gasbinda avsedda för medicinskt bruk är mycket användbar i en första förbandslåda, eftersom det kan användas för att svepa sår, trofasta blödning och sår pad innan de bindeln.

Ordet "gasbinda" kommer från det arabiska qazz , som betyder "råsilke. "I den första meningen är gasväv en typ av ljus, väldigt luftigt tyg som kan användas i kläder och draperier. När gasväv är sliten, är tjockare tyger typiskt slitna undertill, kan för blygsamhet, eller gasväv vara lager för att dölja detaljer av kroppen under. I föreställningar är gasväv ofta för att skapa en duk på vilken skuggor kan projiceras, skapar mer visuell ränta på scenen. I medicinsk mening, är gasväv en mycket absorberande material, klassiskt tillverkade av bomull, som används för att klä sår och stoppa blödningar. Förutom bomull, gasväv kan också göras av siden och vissa syntetmaterial, och Gasbinda ofta mättad i en antibakteriell lösning för att minska risken för infektion. Vissa Gasbinda är också behandlas med koaguleringsfaktorerna, för att hjälpa till att stoppa blödningar på sår. Gauze säljs ofta med kirurgisk tejp, som kan användas för att fästa gasbinda förbandsmaterial till kroppen. En tuss gasbinda kan användas för att utöva påtryckningar på ett sår, eller att packa ett djupt sår. Gauze kuddar används också vid kirurgiska ingrepp för att SOP upp blod och andra vätskor, och gasväv ofta integreras i såret förbandsmaterial så att luften cirkulerar inom området, främja en snabb läkning. Förutom ark gasbinda och dynor kompress, är det också möjligt att hitta gasbinda tvättsvamp för medicinskt bruk. Gauze kan också läggas i blöt i olika ämnen och används för att svepa brännskador, skydda sin känsliga hud och kött från ytterligare skada.

Termen "förbandsgas används även att hänvisa till metall med ett mycket fint metallnät. Denna typ av gasväv används ofta som ett Gnistskydd runt öppen eld, eftersom maskan hindrar gnistor från att flyga igenom och antänder föremål runt elden. Gauze kan också användas för att skapa fönster skärmar, se till att insekter och andra varelser hålla sig borta medan flyget fortsätter att cirkulera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.