Vad är Croning?

Croning är en berömd rituella, en gång vanligast i Wiccan religioner, som firar en kvinnornas passage i den tredje fasen av sitt liv, oftast när hon är efter menopausen. I stället för att desperat försöker dölja sin ålder, en kvinna som deltar i en ceremoni croning firar sin ålder, hon förvärvade vishet, och övergången från att vara skaparen av livet som mamma, att vara en guide och respekterad medlem av hennes gemenskap. Även om denna ceremoni praktiserades först i Wicca, och liknar vissa ceremonier av tidigare inhemska religioner, är det nu populärt för kvinnor i många olika religiösa samfund att ha en sådan ceremoni. Traditionella religioner som judendom, kristendom och islam inte får delta i ceremonierna, utan referenser från bibeltexten kan fira historia Crone och kvinnans passage. I Wiccan ceremoni, tenderar en cirkel av kvinnor fira croning av en ny person, uppmanar sprit att vara närvarande som en kvinna är hedrad. Detta är vanligtvis av tal av kvinnans vänner som berättar om hur hon har visat sig klokt och dela speciella ögonblick i livet hittills. Mässande, sång eller trumma kan vara en del av ceremonin. När ceremonin är klar sprit uppmanas uppmanas att avvika, och festen börjar med firande genom mat, dryck och musik.

Kvinnor i annan religiös bakgrund kan ha mycket enkel croning partier eller ganska utveckla sådana . Allt fokus på vikten av det kvinnliga klok kvinna i kulturen, och de kan ha planerat att sammanfalla med en betydande födelsedatum, som en 50-årspresent till exempel. Män och kvinnor kan både vara närvarande, och croning ceremoni kan utarbeta, med en kvinna som passerar genom valv och klev på en stol, eller mottagandet av böner och fromma önskningar karl Kronor. Återigen kan personer uppmanas att dela sina minnen av "gumman" och det sätt på vilket hon har uppnått "cronedom" genom vishet.

Andra ceremonier är ganska enkel. En kvinna kan, med några få vänner har en croning parti där hon välkomnas in i luckan för hennes kloka väninnor och där de delar välgångsönskningar för hennes framtid. Inställning som uttrycks i croning är ofta ganska motsats till "Hollywood" amerikanska inställningen att kvinnor måste dölja eller avsäga sig sin ålder. Istället välkomnar särskilt speciella gåvor att en kvinna i en viss ålder har uppnåtts genom livserfarenhet. är The Crone i litteraturen nämns med stor frekvens. Praktiskt taget ingen hjälte eller hjältinna gör det genom en hjältes resa utan att stöta på Crone, som ofta fungerar som en guide eller som en utmaning till hjälte. Komma förbi Crone, eller acceptera hennes miljöstöd som åberopat en hjälte på sin resa, och i jungiansk eller Campbells sett främjar sin process till individualisering för att bli en hel och psykiskt frisk själv.

denna litteratur är en återspegling av den väsentliga visdomen och betydelsen av äldre kvinnor, som tyvärr kan bli marginaliserade i synnerhet amerikanska kulturen. Croning tillåter kvinnor att upprepa och erkänna deras betydelse. Det kan kanske vara avgörande när det gäller att justera idéer om den värdefulla platsen för den äldre kvinnan i det moderna samhället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.