Vad är Avarice?

Många har hört uttrycket "pengar är roten till allt ont", men den verkliga bibliska översättningen är " love av pengar är roten till allt ont. " Avarice , används ofta synonymt med girighet , är ett moraliskt tvivelaktigt och alla tidskrävande kärlek till materiell rikedom, även på bekostnad av personliga relationer och andlig tillväxt. Girighet anses vara en av de sju dödssynderna i katolska läran.

Idén om att samla ihop en personlig förmögenhet genom hårt arbete eller klok investering är i allmänhet inte betraktas som en dödssynd, men om det ekonomiska framgång anländer till följd av en ohämmad lust till rikedom, så kan det vara riktigt beskrivas som girighet. Pengar kan vara en starkt motiverande kraft för många människor, men det är oftast en inre moralisk kompass som tillåter en person att acceptera en viss nivå av materiell säkerhet eller bekvämlighet. En person som fångats i klorna på girighet bortser ofta denna inre moraliska kompass till förmån för samlar allt större rikedomar. Det finns de som hävdar att en måttlig mängd av girighet eller girighet är nödvändig för att en kapitalistisk ekonomiska systemet ska fungera som avsett. Vissa deltagare i en kapitalistisk ekonomi bör styras av personliga girighet eller girighet att få så mycket material rikedom och makt som möjligt. På detta sätt, medan andra gynnas av behovet av varor och tjänster som skapats av uber-rika klassen. I huvudsak kan en viss girighet eller girighet inte göra fastighetspamp eller hög effekt bankrådgivare en stor människa, men det kan göra honom eller henne en viktig drivkraft i ett rent kapitalistiskt ekonomi.

Avarice ska inte förväxlas med andra synder såsom avund eller svartsjuka. Människor kan bli svartsjuk eller avundsjuk på materiell framgång andras, men girighet kommer inifrån den egna önskemål och prioriteringar. Någon som verkligen styrs av girighet är inte särskilt oroad av den relativa framgången eller misslyckandet med andra, så länge dessa människor olyckor har liten eller ingen betydelse för hans eller hennes egen "bottom line". Vissa motorstarka real estate developers eller riskkapitalister kan ses av sina kritiker som girig, eftersom deras enda motiv för att skapa nya projekt är att förvärva ytterligare personlig rikedom, inte en filantropisk intresse för sina medmänniskor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.