När jag ändra mitt namn i USA, vilka handlingar behöver jag förändra?

Om du planerar att ändra ditt namn, finns det flera viktiga dokument som kommer att behöva uppdateras. Den viktigaste av dessa är ditt personnummer kortnummer och körkort. Båda kräver att du lagligt fil för nya dokument som representerar ditt nya namn. Även efter ett namnbyte, men du vill fortfarande hålla fast några uppgifter om dina tidigare namn. Ibland är det nödvändigt att bevisa vem du var, istället för vem du är nu.

Några namnbyten kan hända ganska enkelt. En kvinna ändra sitt namn efter äktenskapet endast är skyldiga att lämna sitt äktenskap licens, eventuellt tillsammans med hennes födelseattest för att få en ny social trygghet kort och körkort. Män som vill ändra sitt efternamn efter giftermålet stöta på fler frågor. De måste juridiskt fil för en namnändring med domstolarna innan det får använda ett nytt namn efter äktenskapet. Om du bara planerar att byta namn, eftersom du inte gillar det, kommer du också lämna in en formell dokumentation namnbytet, och för mindre barn, innebär det ofta om ändring födelsebevis också. När du ändrar ditt namn, du vill igen för att få en ny social trygghet kort, körkort och pass, om du har en. Dessa dokument är de mest kända formerna av ID som ett namnbyte krävs.

Andra dokument kan kräva ett namnbyte, och detta kan variera beroende på den stat där du bor. Om du har en vilja, bör du ändra definitivt ditt namn på kommer att återspegla det nya namnet. Bankkonton, kreditkort, registrering av väljare, fullmakter och bilregistrering kan alla behöva justeras när du ändrar ditt namn. Även om du inte kan vara rättsligt förpliktad att ändra ditt namn på några av dessa handlingar, är det förnuftigt att ha alla dina dokument i samma namn. Det sparar du behöver söka efter gamla ID när du byter namn.

Andra ställen där du kanske också vill ändra ditt namn finns på skolor du delta, anställningsorter, eller om några fastigheter eller aktier du äger. Varje affärskontrakt du skriver innan du byter namn bör uppdateras med ditt nya namn. Ändra namn på många av dessa handlingar är ofta en informell process, särskilt om det kommer från en enda till en gift efternamn eller gift frånskild efternamn.

En del företag och myndigheter kan kräva bevis på din lagliga rätt att använda ditt namn. Därför är det klokt att börja med de stora identifiera organ såsom Vägverket och Social Security Administration. Kommer de att förse dig med nödvändiga bevis som du behöver ändra ditt namn på några andra handlingar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.