Hur väljer jag det bästa förskolans läroplan för mitt barn?

Välja den bästa förskolans läroplan är ett ämne som väcker många åsikter, och det kanske inte finns en bästa lösning för varje barn. Ålder in i förskolan eller inlärning hemma varierar. Föräldrar kanske försöker registrera barnen i skolan eller homeschool när barnen är så små som tre, vilket innebär att det är en stor skillnad i kognitiv /emotionell beredskap. Det är viktigt att en läroplan återspeglar ålder och kognitiva /emotionell utveckling för barnet. Ur det perspektivet val blir mycket individuell.

Förskola bygger dagis beredskap. Nu är det ofta antas barn träder lekskolan med ganska god social kompetens och med förmåga att identifiera alfabetet och siffror. Detta är en förändring från tidigare tillfällen där dessa saker de lärt sig på dagis. En förskolans läroplan itu med dessa normer får kontakta dem annorlunda. Två huvudsakliga sätt är att i förväg utforma lektioner som kommer att undervisa dessa frågor eller använda mer ekologiska "läraktiga" ögonblick för att få lektioner i genom ett barns intresse. Den andra är anslöt sig till i några skola program, och det första kan hittas i mer traditionella förskolor. I hemmet inställning kan spela ut i barnets intresse att vara mer fördelaktigt och förälderns överlägsen kunskap om ett barns utveckling visar var man skall börja.

Ur intresse, ett förskolans läroplan kan framsteg på följande sätt . Ett barn galen om lastbilar kommer naturligtvis att hitta ett alfabet mer intressant om det omfattas av lastbilar, klistermärken fungerar bra att klä upp ett vanligt alfabet blad. Counting kompetens skulle kunna börja med att räkna lastbilar som kör på gatan. Socialization kompetens kan innebära möte en kompis och leker med lastbilar i en lokal park. Det går bra att undervisa flera intresseområden, men det finns en betydande enighet om att mer man lär sig när mindre är "undervisning" när lärandet uppstår inte av rigiditet utan från ett barns naturintresse. En förskolans läroplan är också en möjlighet att utforska många andra saker som på grund av högre krav på standardiserade skolor kan vara mindre tillgängliga. T. ex. många dagisfröknar har mindre tid, trots att några av dem som erbjuder hel dag klasser, för att ge utbildning i saker som musik och konst. Eftersom dessa kan vara rolig, kanske man vill lägga till dessa till förskolans läroplan. Socialization kunskaper kan vara ännu viktigare, särskilt om ett barn inte har varit på dagis. Efter att ha gott om möjligheter att lära sig vad det innebär att vara med andra barn är starkt rekommenderas.

När människor funderar på förskolans läroplan som ett sätt att välja en skola, kanske de anser att dessa förslag. De kan titta på hur stel kursinnehåll. Ju större och mer standardiserade skolan, desto mindre sannolikt att det kommer att anpassas till de intressen ett barn eller erbjuda flexibilitet. Detta är olyckligt eftersom utvecklingsstörda, barn i denna ålder är förmodligen inte på samma sida. En annan sak som kan vara attraktiva är skolor som erbjuder barnen möjligheter att styra en del av deras verksamhet. Som barn praxis redo för dagis, att kunna välja vissa aktiviteter kan främja självständighet och utveckling av individuella styrkor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.