Hur kan jag maximera mina chanser att överleva en kärnvapenattack?

Det finns flera strategier man kan använda för att överleva en kärnvapenattack, och maximera sina chanser att överleva till följd av attacken. Dessa strategier kommer från böcker och informationskampanjer till allmänheten inklusive Förenta staternas överlevnad under Atomic Attack (1950), "Duck and Cover" (slutet av 1940-talet till 1980-talet), Nuclear War Survival Skills (1979), och Förenade kungarikets Protect and Survive (1980). Om vissa av dessa kampanjer, särskilt "Duck and Cover, har" kritiserats av icke-experter, har experter på effekterna av kärnvapen i allmänhet stödde deras sanningsenlighet. Det finns ett par myter om kärnvapen som bör omedelbart skingras. Dessa myter är 1) att radioaktivitet är en atombomb största hotet, 2) att den givna leder alltid till döden, och 3) att atombomber är alltid fullständigt destruktiva i sitt sortiment. Den största faran från en kärnvapenattack är värmen och effekter spränga, inte radioaktiviteten. Även med exponering för allvarlig radioaktivitet, är eventuell återvinning sannolikt med lämplig medicinsk vård. Det första som alla kan göra för att överleva en kärnvapenattack är Duck and Cover. Det första tecknet på en atombomb exploderar är en extremt ljusstark blixt. Om ett sådant ljus blixten är inloggad bör du dun, helst i en källare eller tunnelbana, men annars vid sidan av en byggnad, och täcker dina ögon och ansikte. Detta kommer att skydda huvudet, framför dina ögon, från att skadas av explosionen värme och övertryck. Tryckvågen från explosionen ska komma några sekunder, kanske så länge som 45 sekunder. En fråga i händelse av en kärnvapenattack är att skolelever skulle springa till Windows för att leta efter orsaken till en stor blixt, bara för att fragmenteras när glaset bryter från tryckvågen. I omkretsen av smällen radie, kommer skarp glas vara en stor fara och kommer sannolikt att döda fler människor än värme.

Kritiker av "Duck and Cover" synsätt hävdar att en kärnvapenattack kommer att döda alla ändå, så smiter och täcker är meningslöst. Detta är falskt. Under större delen av smällen området ett kärnvapen, tryck och värme kommer inte att räcka för att döda. Vid dessa avstånd, dödsfall eller skada är mer sannolikt att ske genom krossat glas, värme, tryck eller kringflygande.

Efter explosionen inträffar, är det viktigt att vänta innan du kör utanför. För en airburst, bör du vänta ungefär en minut och sedan gå ut och hjälper till att bekämpa bränder. För en spricka vid marknivå, bör du vänta minst en timme innan du går utanför, att låta radioaktiviteten dö ned. I det här läget bör du ta kaliumjodid om du har det, vilket hjälper till att skydda dig mot omgivande strålning. Om du inte har någon, bör du försöka att få några.

Som ni brandbekämpning och grupp med andra människor för att få information och anvisningar om vad man ska göra nästa, tänka på tre saker: inte chansa med utsatta mat eller vatten, inte panik och börja inte rykten. Om du har överlevt den inledande explosionen, kommer du säkert att bli bra-om inte kaos är utlöst av rykten eller panik. Håll dig lugn och ordnat så att inga ytterligare dödsoffer resultat. Hjälper till att bekämpa bränder, som kommer att bevara så mycket av den infrastruktur som möjligt och minimera ytterligare förluster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.