Hur kan ensamstående föräldrar hitta bra Opposite Sex förebilder för sina barn?

Människor som är ensamstående föräldrar, eller som befinner sig i ett och samma kön relation har förmodligen redan behandlat vikten av att ha motsatt modeller kön roll för sina barn. Av motsatt kön, vad innebär här är kön motsatsen till moderföretaget. Det kan inte sägas med tillräcklig kraft att en ensamstående mor eller far, eller en samkönade par, kan göra ett fantastiskt jobb höja ett barn. Ändå från de flesta forskning, med motsatta könet förebilder kan vara viktigt även för barn oavsett kön. Detta kan ge barn erfarenhet att förstå att både kvinnor och män är viktiga och kan bidra till att förbättra och öka sin självkänsla och sin kunskap om världen.

Men vissa föräldrar kan vara illa genom att försöka hitta bra modeller motsatt kön roll, särskilt om de har mycket att göra livet förbrukas av arbete och föräldraskap. Det finns några bra ställen att titta, som inte nödvändigtvis innebär att man har att göra mycket forskning. Först, titta på din skola. Om du är en ensamstående mamma, och du har ett val, kan det vara värt att placera ditt barn i en klass med en manlig lärare, eller en pappa kan se att en kvinnlig lärare. Lärare kan helt klart göra en fantastisk inverkan på barns liv, även om det ibland kan vara svårt för en lärare att ge tillräckligt med individuell tid för en elev i behov av motsatt kön modeller roll. Vissa skolor har program där lärare tar time out för att handleda enskilda studenter, och det är värt att undersöka om din skola har ett sådant program. Ett annat ställe att leta är att övriga familjemedlemmar. Du kan ha en underbar bror eller syster som erbjuder en idealisk förebild, en morbror eller faster som passar räkningen, eller en förälder eller farförälder som kan ägna någon särskild tid för ditt barn. Om du är ensamstående förälder, glöm inte att titta, om möjligt, på den frånvarande föräldern familj som potentiella källor till motsatta modeller kön roll. Även om ett äktenskap eller partnerskap inte har gått bra eller aldrig riktigt kommit igång, far-och morföräldrar på båda sidor vill ofta se sina barnbarn, och kan vara mer än villig att gå in och ge extra uppmärksamhet till ett barn som kanske saknar motsatt kön eller samma kön förebilder. Det finns också organisationer som kan hjälpa dig att hitta modeller motsatt kön roll. Några av dessa kan vara specifika för kön på ditt barn. Ibland kan organisationer som Big Brothers and Big Sisters tilldela ett barn till en Big syskon av samma kön. Detta är inte alltid fallet, och denna typ av peer mentoring program kan erbjuda ett bra sätt på vilket barn hitta en bra modell motsatt kön roll. Du kanske kan få en Big Brother eller Big Sister tilldelas baserat på behovet av en person av motsatt kön till dig.

Andra mentorskap program, lärare, vänner ni vet, kan kyrkliga grupper, eller ens arbetskamrater bidra till att ge dessa bra förebilder för barn. Du borde kolla in bakgrunder av människor du inte känner väl som tillhandahåller denna typ av mentorskap, och det är också en bra idé att be den personen om de kunde vara något av en "kön" modell för ditt barn. Det kan ta lite tid och ansträngning för deras räkning, och detta är något du bör tänka på. Stabiliteten i den personen är en annan sak att ta hänsyn till, eftersom barn kan och blir fäst till andra som tar en halv-föräldrarnas roll i deras liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.