Hur jag tar hand om otillbörligt handlande från ett barn lärare?

Om ditt barn rapporter olämplig lärare beteende, är det viktigt att engagera sig, omedelbart. Hur du hanterar situationen beror mycket på vilken typ av olämpligt beteende lärare inblandade. Om exempelvis en lärare skriker på en student får du följa en mycket annorlunda väg än om barnet rapporter lärare olämpligt beteende för dig som omfattar sexuella eller fysiska övergrepp.

För den situation där ett barn rapporter olämplig lärare beteende som skriker, eller när studenterna bara säga saker som "Läraren hånade mig i klassen," du kanske först försöka ta itu med sådant beteende med läraren. Ofta barn har en skev uppfattning om händelser som inträffar. Ett uttalande som "Hon gav mig ett frihetsberövande för ingenting," måste tas med en nypa salt. Uttalanden som "He's just betyder för mig," kan betyda så mycket. Eftersom det är svårt för ett barn att fungera väl i en klass där han känner att han är illa omtyckt eller orättvist riktade av en lärare, som går till läraren och höra hans /hennes sida av en händelse är ett viktigt första steg för att lösa problemet. I denna process försöka behålla lugnet. Lägga till din ilska eller frustration på problemet är sannolikt att du får mindre hjälp, eftersom du kommer att ses som orimlig.

Ofta hör man en helt annan historia och hur den uppfattas av läraren än hör man från barnet. Avgöra vilken eller om båda uppfattningar delvis rätt kan hjälpa dig avgöra vilka ytterligare åtgärder kan behöva vidtas. Om du verkligen tror att ditt barn och läraren tycks undgå eller medger att olämpliga lärare beteende, är det dags att involvera skolan administratörer.

Men om det är andra eller tredje förekomsten av olämpliga lärare beteende som du har försökt lösa i det förflutna, och du tror att ditt barn säger sanningen, kommer att läraren först kanske inte är ditt bästa insats. Istället kan du rapportera fortsatt olämpligt beteende lärare till skolans rektor. Du kanske också vill göra en ansökan, där det verkar en situation löses inte med att ha ett barn flyttas till en annan klass. Ibland är de bästa lärarna och de bästa studenterna inte är en bra personlighet passar. När detta är fallet, ditt barn, läraren och klassen kan komma att gynnas genom att begära en överföring, om möjligt.

Om ett barn rapporterar olämplig lärare beteende som innebär beröring, sexuella beteende, sexuella insinuationer, eller fysiskt våld, går till läraren är inte det bästa valet. I detta fall bör du inte ens vill rapportera till skolans administration först. I själva verket, för säkerhets skull kanske du inte vill skicka barnet tillbaka till skolan till dess frågan har utretts fullständigt. Om du verkligen misstänker olämpligt lärarens beteende som bryter lagar, så är din första stopp göras polisen.

Du kan, om du känner att du kommer att få stöd även informera administrationen, men det finns risk här. Administrationen kanske inte tror dig, och kan varna en lärare, eller ställa några frågor som skulle varna en lärare. Detta kan ge lärare möjlighet att fly innan undersökningen börjar. Dessa händelser är sällsynta, jämfört med det stora antalet lärare. Däremot förekommer det, även med de bästa screening. Informera polisen första är din bästa insats, eftersom de kan inleda utredning omedelbart och samla bevis från ditt barn, och eventuellt andra barn medan minnena är fortfarande färska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.