Vad är handfängsel?

handfängsel är fasthållningsanordningar som är avsedda att låsa någons händer, vilket gör det svårt för dem att fly, skada sig, eller skadar någon annan. Brottsbekämpande personal har varit med versioner av handfängsel i fången återhållsamhet i hundratals år, den moderna handboja uppstod kring mitten av 1800-talet, och flera nya varianter började dyka upp i slutet av 20th century.

Begreppet kopplingsförbehåll någons händer tillsammans begränsa sin rörelsefrihet är nog gamla, eftersom det är så grundläggande. Tidiga metall handfängsel gjordes bara från två svängbara slingor som var avsedda att låsa över handlederna. Dessa handbojor som en klar nackdel, eftersom de inte justerbar. Fångar med tunna handleder kan slingra sig ur dem, medan fångar med tjocka handleder ofta upplevt obehag.

1862, WV Adams insåg att införandet av ett Ratchet skulle göra handfängsel justerbar. Han utvecklade den grundläggande konstruktion som fortfarande används idag består av två armband sammankopplade med en tunn lång kedja. Brottsbekämpande personal kan knäppa den skruvats slutet av en öppen armbandet till den andra sidan, som innehåller en Pawl att fånga tänderna på Ratchet. Den handboja dras åt så önskas och sedan låsas, dubbla lås versioner låsa spärrhjulsmekanism plats så att handbojorna inte kan oavsiktligt dras för hårt. Förutom handfängsel som länk med kedjor, många handboja producenter gör också gångjärn handfängsel, som leder händerna på fången ännu närmare varandra och minska risken för skador från kedjan. Andra gör handfängsel som är förbundna med en styv stång. På grund av oro för skador från kedjorna på handbojor, många brottsbekämpande organ täcka kedjan med slang eller liknande böjliga ledningar som kommer att hindra den intagne från att fånga hud och hår i kedjan.

många anställda i brottsbekämpande bära handfängsel och de har tillstånd att använda dem efter behov. De förväntas använda handfängsel ansvarsfullt och med vård för välbefinnande sina fångar, och de flesta är utbildade i olika återhållsamhet tekniker som syftar till att komplettera användningen av handfängsel. Av konvention, folk vanligtvis handbojor bakom ryggen, vilket gör det svårare att plocka manschetter och lättare att kontrollera fången. Många brottsbekämpande tjänstemän gör också en vana att ansamling av inflammatoriska celler med låset på utsidan av handleden, ytterligare hindra någon som kanske funderar undkomma eftersom han eller hon skulle få plocka låset en utmaning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.