Vad är ett skott?

Ett skott en vägg inne i ett hantverk som ett fartyg, flygplan eller rymdfarkoster. Skott tjäna ett antal strukturella funktioner, och det finns en mängd variationer på de grundläggande skottet konstruktion som kan användas i specifika tillämpningar. Termen "skott" kan också användas för att beskriva en stödmur i en gruva eller längs med en strand som används för kontroll av översvämningar och erosion. Den kinesiska tycks ha varit de första att använda skott på deras fartyg . När sjömän från andra regioner mött kinesiska fartyg, tog de del av skottet design och antog det för sig själva, vilket ledde till snabba spridning över många varvsindustrin kulturer. Före användning av skott, skulle hela skrovet av ett fartyg vara öppet, vilket skapar en cavernous utrymme. En av de mest uppenbara skäl att installera skott är att dela upp ett utrymme i användbara fack. Använda innerväggar på ett fartyg, till exempel bryter utrymme upp, vilket gör det lättare att lagra gods och att etablera boende för människor ombord på båten. Historiskt sett har användandet av skotten radikalt förändrats sjöfarten, eftersom det gjorde det möjligt för företag att binda olika produkter och att organisera sin last utan att behöva oroa sig för att flytta vikt, eftersom de skott som hölls materialet på plats.

Skott också bidra till den strukturella stabiliteten och stelheten i ett hantverk. I sjögång, kommer ett skepp med skott motstå vanligtvis förutsättningarna bättre än ett fartyg som saknar dessa inre väggar, och samma sak gäller för flygplan, som måste stå ut med våldsamma klippande styrkor regelbundet. Ingenjörer har förfinats skott för att ge maximal strukturell stabilitet samtidigt läggs mycket små mängder av vikt att se till att fartyg fortfarande kan förflytta sig. Den sista och kanske viktigaste skälet till att installera ett skott för säkerheten. Den uppdelade design skapas med skott gör att människor kan innehålla brand, översvämningar och andra frågor så att hela båten är inte ruinerad när olyckor eller sabotage inträffar. Kräver skott av säkerhetsskäl är vanligt i många delar av världen, och detta gäller även dikterar de material som används i deras konstruktion och utrustning som kan knytas till dem.

övrigt, i situationer där människor tillåts ta plats på ett flygplan, skott flygstolar ofta är det bästa valet, eftersom de har mer benutrymme. Nödutgång rader kan också vara ett bra val, eftersom de också har extra benutrymme, men vissa uppgifter är knutna till de människor som sitter på dessa platser om en nödutrymning uppstår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.