Vad är ett lotteri?

lotteri är en typ av spel som har element av slump. I ett lotteri, finns massor köps och mycket har slumpmässigt valts ut för att vinna ett pris. Spelande kan innebära skill eller bara slumpen ensam utan ett lotteri inte innebär skicklighet alls. Ett lotteri måste köras så att varje parti har lika chans att vinna. Det enda sättet för dem i ett korrekt sätt lotteri har en ökad chans att vinna är om de köper fler än ett parti.

Föremål säljs för lotterier i dag vanligen i form av biljetter och priset är ofta en stor summan av kontanter. Statliga och lokala lagar reglerar lotterier, så lotteri förordningar skiljer sig kraftigt i USA. Vissa stater tillåter inte kontanter lotterier men tillåt välgörenhetsorganisationer att lotta ut priser för fundraising syften. Andra stater överväga ett lotteri och ett lotteri samma sak och inte tillåter antingen en.

samla in pengar till välgörande organisationer genom att anordna ett lotteri är populärt och vanligtvis ganska framgångsrika. Många som skulle tveka att köpa en lott i hopp om att vinna ett bra pris, kan vara mer benägna att köpa en, om pengarna går till välgörenhet. Gemenskapen händelser och skolor håller ofta Raffles för penninginsamling insatser såsom för ny sport eller band utrustning eller en skolresa. En del delstater som tillåter välgörenhet Raffles har stränga krav, t. ex. hur länge organisationen har varit i verksamhet innan anläggningen ett lotteri. Bingospel innehas av en välgörenhetsorganisation ingår ofta i de lagar som berör ett lotteri eller ett lotteri. Prisvärde och antalet Raffles innehas av en organisation är andra områden av lotteri och lotteri reglering. En anledning till att så många lagar och förordningar för spel-relaterade arrangemang såsom ett lotteri är det sociala problemet med spelberoende. Spelmissbrukare skiljer sig från vanliga spelare eftersom de ofta går i skuld och spendera mer pengar på ett lotteri eller andra spel än de hade tänkt. Vanligtvis familjeproblem eller ekonomiska svårigheter inte sluta sitt spelmissbruk och många spelmissbrukare tänker hela tiden att de kommer att slå igenom stort om de bara hålla spelandet.

Även om oddset vinna en stor summa pengar i ett lotteri är höga, någon har till slut vinner om lotteriet sker lagligt. Ibland kommer en grupp av medarbetare chip för att köpa en biljett och sedan dela eventuella vinster. En av de största lotteri belopp som någonsin vunnit var $ 365 miljoner US-dollar (USD) av åtta arbetare köttföretag i Nebraska powerball jackpot lotteri den 22 februari 2006.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.