Vad är en spottkopp?

En spottkoppen är ett kärl, oftast en stor burk, i vilken människor HOSTA (spott). En stund, särskilt i USA fram till början 20th century, var det vanligt att se spittoons i praktiskt taget varje offentlig plats. Amerikanerna tuggade ofta snarare än rökt tobak, och därmed behovet av att spotta någonstans var viktigt. Ha en stor, vanligen viktade burk i vilken amerikanerna kunde spotta överskott "juice" från tobak var normal praxis inte bara på barer, men också på banker, hotell, restauranger och kontor. Folk i allmänhet också hade dem i sina hem.

spottkoppen användes i Kina under Qing-dynastin, som varade från den 17: e genom tidigt 20th century. Flera ceremoniella seder hade folk spotta på golvet, och Qing härskarna försökte ändra på det genom porslin kärl istället. Som av 1980-talet, de flesta människor inte längre använda spittoons i Kina och de används sällan i USA. Ett undantag är dock användningen av spottkoppen på vingårdar, där folk kan spotta smakat vin till en. De flesta människor helt enkelt svälja vinet, även om detta kan anses gauche bland de mest hängivna vinprovare. P

amerikanska spittoons gjordes vanligtvis av koppar och vägdes så de inte skulle stjälpa. Den uppenbara röra att städa upp innehållet i en spillts spottkoppen behöver knappast förklaras. Människor vill också använda dem för att spotta upp slem, och det kan således konstateras att spittoons var ungefär lika hygieniska toaletter, särskilt med de många människor som led av tuberkulos. Vissa spittoons var försedd med avlopp, medan andra var helt enkelt dumpad och tvättas före återanvändning. om det fanns spittoons i Storbritannien, var de i mycket mindre användning än i USA. Användning av tobak i Storbritannien tenderade mot antingen röka det i rör eller ta det som snus. British besökarna var chockade ofta av hur amerikanska män verkar spotta hela tiden. Charles Dickens skriver i ett brev från Amerika: "Vi är nu i regionerna slaveri, spittoons och senatorer, alla tre är onda i alla länder, men koppen är det värsta. " Of course Amerikanerna kontrade med att näsan droppar med snus var bara så äckligt.

som röktobak blev mer populär, spittoons småningom blev används mindre. Många skulle vilja föreslå att vi bara kan skatta oss lyckliga att så var fallet. Ändå rökning lett till lungcancer, som tuggar ofta lett till halsen och tungan cancer, och det har också blivit en avskyvärd vana att många tycker inte bara motbjudande, men också mycket farligt. Många hoppas askkoppen snart kommer att gå vägen för spottkoppen och ska ses som en kuriositet snarare än en sak mycket använt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.