Vad är en spira?

en spira är en ceremoniell anordning som betecknar ett kontor med hög effekt, och det är särskilt förknippad med kungligheter. I brittisk engelska, är det i klartext spira. Scepters ofta kraftigt ornamenterad att göra dem mera imponerande att titta på, och de är oftast innehas eller transporteras vid officiella evenemang eller för porträtt. Särskilt scepters är förknippade med specifika kungliga familjerna, och de är ofta vidare ner genom flera generationer av kungar och drottningar.

Utformningen av en spira är som en personal, och syftet är tydligt kopplad till historiska staffs av kontor, som har använts som symboler av myndighet i tusentals år. I vissa fall kan en spira vara utformad som en hel längd pryd personal, kan nå marken, medan andra är spiran förkortats bara tyder på form och design av en anställd. I båda fallen är spiran toppad med dekorativ ändbeslag, och det kan vara tungt inläggningar, graverat, eller på annat sätt dekorerat. Eftersom en spira är ofta tillverkad av ädelmetall och kraftigt dekorerad med juveler, scepters är ofta lagras med nationella skatter på ett betryggande skydd. Tillsammans med andra kungliga juveler, är spira egendom regerande monark, som innehar emblemet tillsammans med andra värdesaker som säkerhet för befolkningen. Även om en monark tekniskt äger en spira, kan det vanligen inte säljas eller överlåtas. Undantaget från denna regel kommer med dödsfall eller avsägelse av en monark, när spira och andra egenskaper kronan överförs till nästa i tur för tronen.

Doves, örnar, och korsar alla Gemensamma val för ändbeslag på scepters. Faktum är att vissa monarker har mer än en spira med olika scepters för olika tillfällen. Andra kan representera specifika aspekter av monarken, t. ex. religiös eller militär myndighet. Scepters är en del av ett stort sortiment av regalier som bärs av en monark i en kröning eller annat tillfälle, inklusive klot, svärd, och kungliga kläder.

I många fall, kungliga spiran är på displayen innan allmänheten, tillsammans med andra kulturella och historiska skatter. I Storbritannien till exempel, den kronjuvelerna, som innehåller flera scepters, finns till försäljning på Tower of London. I många fall, det kronjuveler i en nation utgör en betydande summa pengar, och de är också historiskt mycket värdefulla, och några av dem är hundra år gamla. Monarchs kan ibland beställa nya bitar av smycken för speciella tillfällen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.