Vad är en prästgård?

En prästgård är ett boende bibehålls för användning av en församlingspräst. Traditionellt har präster varit omplacerad ofta för nya kyrkor i många kristna samfund, och kyrkan har bostäder för deras användning som ett jobb fördel. Annars skulle en präst tvingas hitta en ny bostad med varje byte av jobb, och eftersom prästerna ibland underhålla gäster och få medlemmar i församlingen hemma, skulle de vara tvungna att leta efter en lämplig bostad för underhållande, som kan vara oöverkomligt kostsamma. finns en rad olika termer som används för att beskriva en prästgård, beroende på valör. Prästgård, prästgården, prästgård och prästgården är alla former av prästgården, till exempel. En typisk prästgård är stor nog att rymma en religiös Officiant och hans eller hennes familj, i valörerna där präster tillåts att gifta sig. Flesta rectories även gästrum för besökande kyrkan tjänstemän, tillsammans med en stor salong för underhållande.

Klassiskt, är en prästgård ligger nära kyrkan. Det är bekvämt för den bofasta, naturligtvis, eftersom det gör att pendla till arbetet kort, och det garanterar att prästen är tillgänglig varje gång en medlem i församlingen kan kräva religiösa hjälp. Denna närhet mellan prästgården återspeglar också den administrativa byggnaden, många präster använder sina rectories som kontor, och historiskt sett prästgården var högkvarter för förvaltningen av Glebe mark som ägs av kyrkan.

Rectories fortfarande i stor utsträckning används runt om i världen i dag till hus präster och andra religiösa tjänstemän. Prästgården upprätthålls av församlingen genom tiondet och bidrag av medel från kyrkan. Eftersom prästgård officiellt tillhör kyrkan och inte är bosatt, han eller hon måste vända sig till kyrkan styrelsen att göra större förändringar och för hjälp med reparationer och utbyten av skadade apparater och möbler.

En del kyrkor har sålt sin rectories, eftersom de inte längre behövs eller för att kyrkan är ont om pengar. Många privata bostäder i gamla rectories behålla prästgårdens namn, och rectories har också använts som platser för att etablera värdshus, restauranger och andra kommersiella företag. Vissa människor trivas i rectories eftersom de ofta är i centrum för samhällslivet, eftersom kyrkor är vanligtvis mitt i stan, och eftersom området runt en prästgård tenderar att vara relativt lugn. Många anser också att rectories som byggnader med historiskt värde, och vissa samhällen använda övergivna rectories vara värd museer eller kontor samhället.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.