Vad är en oväntad?

Windfall har många definitioner. Dessa sträcker sig från ett träd som faller på grund av en plötslig storm, att frukten fallit från ett träd eller en ström av vind från land som plötsligt ger ett fartyg mer utrymme att navigera och snabbare. I ekonomi, är fallfrukt knutna till en oväntad, och i allmänhet stora, plötsliga arv eller på annat sätt förvärvat kontanter. Vinna på lotteri, få en enorm årsskiftet bonus, får kvarskatt du inte förvänta eller andra saker som kan leda till oväntade. Det finns säkert många som skulle älska en oväntad, och se att gäckande "fartyg som kommer in" i slutet på alla problem. Även om det är känt att plötsligt har pengar för att ta hand om ekonomiska problem kanske är en välsignelse, får Bibeln inte fel när den säger att pengar är också en förbannelse. Det visar sig att det finns många människor som tidigare har lett livsstil som inte gör så bra när de får oväntade. Ju större oväntade, desto mer komplicerade frågorna få.

Först har vi frågan om skatter. Ett lotteri vinnare av en stor summa pengar kan behöva betala en hel del av dem. Människor som normalt har sin skatt ensam innan ofta måste anställa revisorer och finansiella rådgivare för att navigera genom beskattning mardrömmar att inträffa om de plötsligt blivit miljonärer. Det finns också överväga om hur man spenderar en stor plötslig tillströmning av kontanter. En del studier har visat att människor, som har vunnit "måttlig" till stora belopp i lotterier, har en tendens att spendera pengar snabbt, eftersom de är ovana vid att hantera stora mängder kontanter. De kan snabbt bli girig, blir offer för bedragare, eller de kan helt enkelt göra dåliga beslut om disposition av deras fonder. Sedan finns det släktingar, vänner, och många människor som inte är vänner som kan få plötsliga förväntningar på att de har rätt till en del av dina oväntade. Dessa förväntningar kan orsaka en person att spendera snabbare, eller kan leda till ansträngda relationer.

Financial Advisors föreslå att ni ska behandla något oväntade, stora som små, som en potential att investera eller säkra en del av dessa pengar . Om du får en stor och oväntad "fall" av pengar, använda en stor del av det för pensionssparande konton, eller använda den för att starta en IRA eller penningmarknadsinstrument konto. Detta kanske inte glamoröst, men kan bidra mycket till din komfort vid en senare tidpunkt. Om du trycker skulder, tänka sig att betala dessa bort så att du kan börja ekonomiskt färsk. Beroende på belopp, spara lite till en behandling, men att använda de flesta av dina plötsligt fått medel att befria dig från skuld och planera för din pension eller utbildning av dina barn (även om du inte har någon närvarande). Experter isär om hur stor andel av plötsligt fått medel bör investeras, och var den ska placeras, men denna andel ofta beror på hur mycket av pengarna behövs för skuld clearance. Det är okej att ta en stund att fatta beslut om hur en oväntad leverans av kontanter bör användas. I själva verket är det klokt att göra. Men det är ofta svårt att motstå frestelse redo pengar och dra för att köpa lyxvaror kan du senare ångrat dig.

medan människor får rykte om sig får en oväntad, och vi medger att detta är kanske ett avundsvärt läge, det är också något som kan förändra livet dramatiskt, på gott eller ont, och det kräver noggrann eftertanke och sund beslutsfattande färdigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.