Vad är en musköt?

En musköt är ett mynningsladdade, slätborrad, axel pistol. Även om det exakta datumet för uppfinningen av en musköt är svårt att nämna, musköter har varit i dokumenterad användning i hundratals år. Den musköt var främst ett infanteri vapen används i strid och kan spåras så långt tillbaka som den 15: e århundradet. En soldat som var utbildad för användning av och bar en musköt kallades en musketör.

Dimensionerna av en musköt var främst enhetlig och mätt cirka 62 inches (157,5 cm) i längd med en 12 bar fat ca 48 inches (121. 9 cm) lång. Med hjälp av en stav musköten var lastad med en ledande boll, kallas en musköt kula, insvept i ett papper eller linne lapp som stöddes med krut. Första musköter eldas med en Luntlås, en Gunlock som antändes krutet med hjälp av en match.

lastning och lossning av musköt var långsam, men musköten packade stor kaliber ammunition som kan orsaka omfattande skador på ett mål. Noggrannhet var minimalt förutsägbar och ansågs noggrannhet på omkring 200 meter beroende på geväret. I 16 och 17 talet musköten ansågs vara ett oumbärligt vapen i krig och särskilda taktik tillämpades på deras användning.

Även om geväret tros ha sitt ursprung i Asien, gjorde Gun väg till den nordamerikanska gränsen och har en djupt rotad plats i historien om vapen i Amerika. Eftersom moderna framsteg gjordes under 19th century, sätesbjudning-eldvapen gradvis ersätts musköter. Sällan har uttrycket "gevär" som används idag, men mynningsladdade fyller hagelgevär fortfarande tillverkas för att användas av jägare och tävlingsskyttar.

mynningsladdade hagelgevär får användas under vissa perioder av rådjur säsong i vissa områden. Primitiva vapen rådjur säsongen varar upp till en vecka i vissa områden och tillåter jägare att använda mynningsladdade hagelgevär för att jaga spänn bara. Gun samlare också hitta värde i början av musköter, särskilt de med anor från 18th century.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.