Vad är en intresselista?

En av de viktigaste uppgifterna som möter en Personaldirektören eller en hyra kommitté är vanning av tusentals sökande ner till en lovande några. De som överlever ansökningsprocessen sägs vara på favoriter . En favoriter är vanligtvis den slutgiltiga listan över kandidater som lagts fram för behandling av den ultimata hyra myndigheten. För många sökande, är målet att nå den slutgiltiga listan för att kunna konkurrera på mer likvärdiga villkor.

Om en arbetsgivare eller statlig tjänsteman meddelar en öppning, tusentals meritförteckningar och ansökningar kan visas inom en vecka . Genom ett avskaffande process som kallas prövning , många av dessa sökande har avvisats för partihandel skäl-lokalisering, erfarenhet, timmars tillgänglighet, utbildning, etc. Denna prövning process skulle så småningom leda till bildandet av en slutlista, namnen på de kandidater som har visat sig vara den mest kvalificerade för positionen. Det slutgiltiga tillkännagivandet av en ny hyra får vara konfidentiella, namnen på en kortlista ofta sprids offentligt. Om ett universitet söker en ny president, till exempel kan söka utskott släppa en lista över livskraftig kandidater för denna position. Genom samråd Listan Berörda parter kan granska varje kandidats bakgrund eller bedöma andra hyra kriterier. Användning av en kortlista kan också låta andra sökande vet att de inte överlevde den personkontroll processen.

namnges till listan för en kampanj eller en eftertraktad kontor ses ofta som en moral uppsving. Även om läget går till en annan kandidat, bara veta att din kompetens och erfarenhet sätta ditt en kortlista kan vara givande nog. En favoriter innehåller ofta några välkända namn i branschen, så någon kandidat turen att få en plats ska känna sig hedrad.

Många chefer och regeringstjänstemän vistelse avsiktligt ut ansökningsprocessen tills en kortlista har skapats. Denna politik kan minska alla framträdanden som favorit, eftersom även gynnat sökande skulle ha förtjänat sin väg in på listan. Förhoppningen är att den begränsade listan utgör den mest kvalificerade sökande till en viss position, inte nödvändigtvis resultatet av en Popularitetstävling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.